Hugh Jackman zou rol hebben geweigerd die Tom Hanks $70 miljoen opleverde en een filmreeks van $1,4 miljard

Hugh Jackman als Robert Langdon? De acteur was bijna in 'The Da Vinci Code' (en de vervolgfilms) te zien geweest.


De meest iconische rol van Hugh Jackman is ongetwijfeld die van Marvel-held Wolverine. Het had echter niet veel gescheeld of de acteur had zijn naam ook aan een andere bekende franchise verbonden: een waar Tom Hanks uiteindelijk de hoofdrol in speelde.

In 2006 verscheen The Da Vinci Code, gebaseerd op het gelijknamige boek van Dan Brown, in de bios. Daarin speelde Hanks de hoofdrol: die van hoogleraar religieuze symboliek Robert Langdon.

Diverse opties
De makers zouden de rol van Langdon in eerste instantie echter hebben aangeboden aan Aliens-acteur Bill Paxton. Nadat deze het aanbod afwees, besloot men Jackman te benaderen.

De Australische beroemdheid zou het project serieus hebben overwogen, maar uiteindelijk ervan af hebben moeten zien vanwege agendatechnische redenen. Toen kwam men uit bij Hanks.

Rijk
Jackman is door het afwijzen van The Da Vinci Code een hoop geld misgelopen. Hanks heeft namelijk miljoenen verdiend met de drie films uit de spannende reeks waarin symboliek centraal staat.Volgens berichten kreeg Hanks 18 miljoen dollar voor de eerste film. Voor het vervolg, Angels & Demons (2009), ontving hij naar verluidt 25 miljoen. Het derde deel, Inferno (2016), zou hem eenzelfde bedrag hebben opgeleverd. In totaal een salaris van 68 miljoen dus.

NieuwsFilm

meest populair