De grootste teleurstelling na 'Avengers: Endgame': Marvel verpestte dit personage volledig

De grootste teleurstelling na 'Avengers: Endgame': Marvel verpestte dit personage volledig

Marvel sloeg de plank echt volledig mis met de MCU-versie van Taskmaster.

Het Marvel Cinematic Universe bestaat inmiddels uit tientallen films en meerdere series. Een groot aantal personages uit de stripboeken zijn dus al overgebracht naar live action, maar dit valt niet altijd in de smaak bij fans. Dit is ook het geval bij Taskmaster uit Black Widow.

Laatst schreven we al over hoe de vijandige Gorr the God Butcher voor velen werd verpest in Thor: Love and Thunder, maar Marvel-fans reageerden nog heftiger op de adaptatie van Taskmaster in Black Widow.

Taskmaster
In de Marvel-stripboeken is Taskmaster het alter-ego van Tony Masters, een voormalig SHIELD-agent die huurmoordenaar is geworden. Hij beschikt over fotografische reflexen waarbij hij andermans vechtstijlen exact kan kopiëren ten koste van zijn lange- en kortetermijngeheugen.

Hierdoor is hij een van de meest geduchte schurken in het Marvel-universum en heeft hij het zo'n beetje tegen elke held opgenomen.

MCU
Omdat Taskmaster een vrij populair personage is onder Marvel-fans, was het idee een kwestie van tijd voordat het personage in het Marvel Cinematic Universe op zou dagen. Dit gebeurde eindelijk in Black Widow (2021), maar dit was helaas vrij teleurstellend voor fans.


Taskmaster is in deze film een vrouw genaamd Antonia Dreykov die wordt vertolkt door Olga Kurylenko. Dat een personage niet hetzelfde geslacht heeft als in de stripboeken komt wel vaker voor, maar in dit geval was het eigenlijk een compleet ander personage dan Tony Masters.

Tweede kans
Antonia was een slachtoffer van een ontploffing in Boedapest die door Black Widow werd veroorzaakt. Haar vader, de leider van de Red Room, wist haar in leven te houden en gaf haar een pak dat vechtstijlen kon kopiëren.


Dit kwam totaal niet overeen met het personage dat de fans al jaren kenden, waardoor het een van de grootste gemiste kansen is in het MCU na Avengers: Endgame. Het personage keert komend jaar terug in de film Thunderbolts, dus misschien zien we dan een verbeterde versie van deze Taskmaster.

NieuwsFilm

meest populair