Nederlandse superheld maakt binnenkort zijn filmdebuut in 'The Authority'

Nederlandse superheld maakt binnenkort zijn filmdebuut in 'The Authority'

Het nieuwe DC-universum brengt voor het eerst een Nederlandse superheld met zich mee!

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan dat er wat veranderingen plaats gaan vinden bij DC. Het DC-filmuniversum krijgt namelijk een reboot onder nieuw leiderschap van James Gunn en Peter Safran. We gaan nieuwe acteurs in bekende rollen zien, zoals Batman en Superman, maar er zullen ook veel onbekende personages hun filmdebuut maken.

Begin dit jaar maakte James Gunn de eerste projecten binnen het nieuwe DC-universum bekend. Een aantal van de nieuwe films en series leggen de focus op onbekendere personages als Booster Gold en Swamp Thing. Ook het team The Authority krijgt een eigen film.

The Authority
The Authority is gebaseerd op de gelijknamige stripboekenreeks van Warren Ellis en Bryan Hitch die voor het eerst werd gepubliceerd in 1999. De strips werden uitgebracht onder Wildstorm, een onafhankelijke imprint van Jim Lee die later fuseerde met DC.

James Gunn vertelde dat The Authority een team is dat vindt dat "de wereld compleet kapot is. En de enige manier om dit op te lossen is door het heft in eigen handen te nemen, of dat nu betekent dat mensen worden vermoord, staatshoofden worden vernietigd, regeringen worden veranderd, weet je, wat ze ook maar willen doen om de wereld beter te maken."

The Doctor
De versie van het team die we in de film gaan zien, bestaat waarschijnlijk uit de personages Apollo, Midnighter, Jack Hawksmoor, The Engineer, Jenny Sparks en The Doctor. Dit laatstbenoemde personage is uniek, het is namelijk een van de weinige Nederlandse helden in het DC-universum.


The Doctor is een titel die door meerdere personages wordt gebruikt, maar de meest bekende is de Nederlandse Jeroen Thornedike. Thornedike werd op jonge leeftijd al een multimiljonair en werd dus ook al snel beroemd. Deze status werd hem teveel, waardoor hij besloot al zijn geld weg te geven en een 'normaal' leven te leiden.

Debuut
Thornedike erfde echter de krachten van een machtige sjamaan genaamd The Doctor toen deze overleed. Hij had totaal geen interesse om deze verantwoordelijkheid op zich te nemen en maakte best wat verkeerde keuzes in zijn leven, tot hij dus werd gerekruteerd voor The Authority.


Wanneer The Authority precies verschijnt in de bioscoop, is nog niet bekend. Wel gaat er een gerucht in de rondte dat ze hun opwachting al maken in Superman: Legacy. Als dit klopt, zullen we er binnenkort achterkomen of The Doctor ook gespeeld gaat worden door een Nederlander.

NieuwsFilm

meest populair