Netflix Originals: dit is een van de beste dramafilms van Netflix zelf

Netflix Originals: dit is een van de beste dramafilms van Netflix zelf

'Private Life' is een van de best ontvangen dramafilms van Netflix zelf.

Netflix heeft inmiddels een groot aantal eigen filmproducties uitgebracht. Hieronder lees je over één van de beste dramafilms op de streamingdienst: Private Life.

In deze reeks lichten we de ondergewaardeerde pareltjes van Netflix zelf uit, daar zijn er namelijk veel meer van dan je zou denken. We hebben films uit heel wat genres uitgelicht, zoals de dramafilm Nobody Knows I'm Here en de komedie Win It All. Nu is het de beurt aan Private Life van Tamara Jenkins.

Verhaal
Richard (Paul Giamatti) en Rachel (Kathryn Hahn), een echtpaar dat in de greep is van onvruchtbaarheid, proberen hun huwelijk in stand te houden terwijl ze steeds dieper afdalen in de opvallend vreemde wereld van geassisteerde voortplanting en binnenlandse adoptie.

Hun arts komt met het idee om een donoreicel te gebruiken om in Rachel te implanteren, waardoor hun kans op succes toeneemt van 4 naar 65 procent. Hier is het koppel eerst op tegen, maar wanneer Sadie, hun 25-jaar oude nichtje dat onlangs is gestopt met haar studie, opnieuw in hun leven terugkeert, heroverwegen ze.

Ontvangst
Private Life ging in 2018 in première tijdens het gerenommeerde Sundance Film Festival. Datzelfde jaar werd de film ook vertoond bij het New York Film Festival. Het is altijd een goed teken als een film vertoond wordt tijdens dit soort festivals, maar het ontvangst was alsnog onverwacht sterk.


Op Rotten Tomatoes draagt de film namelijk een score van 94% gebaseerd op meer dan 100 recensies. Hiermee is het dus een van de best beoordeelde Netflix Originals.

The Holdovers
Veel mensen waren van mening dat Paul Giamatti een Oscarnominatie verdiende voor zijn acteerwerk in Private Life, maar die kreeg hij destijds niet. Nu heeft hij weer een flinke kans op een Oscarnominatie voor zijn acteerwerk in The Holdovers, de nieuwe film van Alexander Payne.


Deze film is net uit in de Verenigde Staten en wordt ijzersterk ontvangen. Hier in de Lage Landen moeten we nog even wachten voordat we de film kunnen zien, op 11 januari verschijnt The Holdovers pas in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair