Dit had je niet door: Marvel-schurk in 'Avengers: Infinity War' werd door iemand anders gespeeld

Red Skull werd oorspronkelijk gespeeld door Hugo Weaving die te zien is in 'Captain America: The First Avenger'.

In de Marvel Cinematic Universe is het al een paar keer gebeurd dat een acteur vervangen wordt door iemand anders in een latere film. Zo zijn er onder andere drie superheldenrollen die door meerdere acteurs gespeeld werden. Maar ook een van de schurken werd door twee verschillende acteurs gespeeld.

Die schurk is Red Skull die voor het eerst te zien is in Captain America: The First Avenger. In die film wordt hij gespeeld door Hugo Weaving, die vooral bekend is voor zijn rollen in The Matrix, The Lord of the Rings en The Hobbit.

Red Skull
Red Skull, zijn echte naam is Johann Schmidt, was een voormalige nazi-generaal en vertrouweling van Adolf Hitler. Hij is lid geweest van HYDRA en is de vijand van Captain America. In Captain America: The First Avenger raakt hij in gevecht met Captain America wanneer hij de wereld probeert te veroveren met de hulp van de Tesseract als energiebron. Wanneer hij ziet dat hij het gevecht niet kan winnen, besluit hij de Tesseract vast te houden wat hem tot stof doet verpulveren.

Jaren wordt niets meer van de Red Skull vernomen tot hij opduikt in Avengers: Infinity War op de planeet Vormir waar Thanos en Gamora op zoek zijn naar een van de Infinity Stones. Het blijkt dat toen de Red Skull tot stof verpulverde hij in werkelijkheid naar deze planeet werd getransporteerd en hij vervloekt is om de Infinity Stone op Vormir te bewaken.

Vervangen
Captain America: The First Avenger werd uiteindelijk de enige MCU-film waarin Weaving de rol van de Red Skull speelde. Hij werd daarna vervangen door Ross Marquand, die Red Skull speelde in Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame. Hij doet ook de stem van Red Skull in de animatieserie What If?


Doordat er veel make-up gebruikt wordt voor deze rol, is het veel minder zichtbaar dat het een andere acteur is die onder dat rode gezicht schuilt. Een echte reden voor de vervanging was toen niet bekend, maar het had waarschijnlijk te maken met geld. Marquand is enkel even te zien als Red Skull en Marvel wou waarschijnlijk niet het hogere salaris van de bekendere Weaving betalen voor zo'n kleine rol. Weaving zelf bevestigde een paar jaar geleden dat geld de echte reden was.

Disney+
Hoewel Weaving de rol van Red Skull niet meer heeft kunnen spelen in de andere MCU-films, vond hij het wel leuk om die rol te spelen en had hij dat best nog eens willen doen. Weaving blijft een geweldige acteur die legendarische rollen heeft vertolkt als Agent Smith en Elrond.


Wil je Weaving zien als Red Skull in Captain America: The First Avenger, dan kan dat op Disney+. Avengers: Infinity War, waarin Marquand de rol van Red Skull speelt, is ook te zien op Disney+ net als Avengers: Endgame en de serie What If?, waarvan het tweede seizoen vanaf 22 december uitkomt op de streamingdienst.

NieuwsFilm

meest populair