Dit had je niet door: Harry Potter-personage werd door iemand anders gespeeld in 'The Deathly Hallows'

Dit had je niet door: Harry Potter-personage werd door iemand anders gespeeld in 'The Deathly Hallows'

In 'Harry Potter and the Philosopher's Stone' zien we Verne Troyer als de kobold Griphook, maar in 'The Deathly Hallows' is het iemand anders die de rol speelt.

Soms gebeurt het dat er eenzelfde rol door verschillende acteurs gespeeld wordt. Zo werd de Marvel-schurk Red Skull oorspronkelijk gespeeld door Hugo Weaving, maar werd de acteur dan vervangen door iemand anders. Ook in de Harry Potter-films is dit gebeurd zonder dat je dat echt hebt opgemerkt. Let op: SPOILERS!

Het personage dat door twee verschillende acteurs werd gespeeld in de Harry Potter-filmreeks is de kobold Griphook. We zien hem voor het eerst in de allereerste film Harry Potter and the Philosopher's Stone. Griphook wordt in die film gespeeld door Verne Troyer, maar de stem die je hoort is van Warwick Davis.

Van kleine naar grotere rol
Troyer, die vooral bekend is als Mini-Me in de Austin Powers-films, is maar even te zien als Griphook in de eerste Harry Potter-film, want Griphook speelt maar een kleine rol in het begin van Harry's avonturen.

Maar zijn rol werd groter in Deathly Hallows en omdat enkel acteurs uit het Verenigd Koninkrijk grote rollen mochten spelen in de films, mocht Davis de volledige rol van Griphook, zowel fysiek als de stem, overnemen. Troyer was namelijk Amerikaans en mocht dus de rol niet verder spelen, hoewel hij het goed deed.

Niet veel effect
Omdat Griphook maar een kleine rol had in het begin van de filmreeks, had de verandering van acteurs niet veel effect. Veel mensen hadden het waarschijnlijk niet eens door. Griphook is ook niet de enige rol die Davis in de Harry Potter-films speelde. Zo was hij ook te zien als Professor Filius Flitwick.


De eerste keer dat we Griphook zien in Harry Potter and the Philosopher's Stone is wanneer hij opgeroepen wordt om Harry en Hagrid te begeleiden naar het ondergrondse spoorwegsysteem naar Harry's kluis en daarna naar kluis 713 om de Steen der Wijzen op te halen. Dit is de enige keer dat we hem zien in de film.

Deathly Hallows
We krijgen Griphook pas weer te zien in Deathly Hallows waarin hij een grotere rol speelt in de avonturen van Harry. Hij is gevangengenomen door de Snatchers samen met Harry, Ron en Hermione. Wanneer Hermione onder marteling liegt tegen Bellatrix Lestrange dat het zwaard van Griffoendor nep is, vraagt Bellatrix om bevestiging aan Griphook, die ze krijgt. Hij wordt gered, samen met Harry, Ron en Hermione, door Dobby en ze ontsnappen met succes.


Omdat Harry een Gruzielement uit de kluis van Bellatrix moet halen, stemt Griphook toe om tegen zijn zin in hen te helpen inbreken in Gringotts, in ruil voor het zwaard van Griffoendor. Maar bij het ontsnappen verraadt Griphook hen aan de andere kobolden en ontsnapt met het zwaard. Uiteindelijk sterft Griphook tijdens de nasleep bij Gringotts en het zwaard van Griffoendor verdwijnt voordat Voldemort het kan zien. Ondanks Griphook's bewering dat het zwaard aan de kobolden toebehoort, verschijnt het zwaard opnieuw wanneer Neville Longbottom het uit de Sorteerhoed trekt en het gebruikt om Nagini te onthoofden.

NieuwsFilm

meest populair