Marlon Brando harkte een fortuin binnen voor slechts 3 minuten schermtijd in deze superheldenfilm

Marlon Brando harkte een fortuin binnen voor slechts 3 minuten schermtijd in deze superheldenfilm

De bekende acteur kreeg zo'n vijftien miljoen dollar voor 'Superman II'.

Tegenwoordig is vooral Henry Cavill bekend van zijn rol als Superman. In films als Man of Steel en Batman v Superman: Dawn of Justice speelt hij de rol van deze superheld. Veel mensen weten echter niet dat er al eerder vier films over de superheld zijn gemaakt.

In 1978 kwam de film Superman uit. De rol van de superheld wordt gespeeld door Christopher Reeve. De rol van Jor-El, de biologische vader van Superman, wordt gespeeld door de legendarische acteur Marlon Brando.

Superman
Brando, bekend van films als The Godfather en Apocalypse Now, had in deel één van de serie een grote rol. Alhoewel hij snel sterft, is hij toch nog prominent aanwezig in de film door middel van een hologram.

In deel twee van de serie, Superman II, was hij niet te zien. Toch kreeg hij, na zeven miljoen dollar te hebben gekregen voor deel één, meer dan het dubbele van dit bedrag. Dat gebeurde op een bijzondere manier.

Verwijderde Scène
Superman en Superman II werden tegelijk opgenomen. Hierdoor waren er ook scènes van het personage van Brando beschikbaar voor de tweede film, ondanks dat deze al snel in deel één stierf.


Deze scènes werden echter niet gebruikt voor deel twee. Maar omdat in Brando's contract stond dat hij 11,75% van de opbrengsten van Superman II zou krijgen, was dit een probleem. De studio dacht hem echter een stuk minder te kunnen betalen nu hij niet langer in de film te zien was.

Rechtszaak
Brando nam geen genoegen met een minder groot bedrag en vocht de producenten van de film aan. Hij won deze rechtszaak en kreeg dus betaald voor een film waarin hij helemaal niet te zien was.


Uiteindelijk hield Brando zo'n vijftien miljoen dollar over aan deze rechtszaak. De verwijderde scène is overigens 26 jaar later alsnog vrijgegeven, dus helemaal voor niks was het dus niet.

Streamen
Deel een en twee van deze serie Superman films zijn te huur via Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair