Het einde van deze recente scifi-film ondermijnt werkelijk de gehele film

Het einde van deze recente scifi-film ondermijnt werkelijk de gehele film

In 'The Flash' gaat onze superheld Barry Allen terug in de tijd om zijn ouders te redden.

De eerste solofilm van Barry Allen alias The Flash op het grote scherm bleek een van de meest verdeeld ontvangen superheldenfilms tot nu toe te zijn. Ondanks lof van mensen als Tom Cruise, kreeg The Flash een heel gemengde ontvangst van het publiek. Of je nu van The Flash houdt of een hekel eraan hebt, het einde staat echter recht tegenover de gehele boodschap van de film. Let op: SPOILERS!

The Flash kwam dit jaar uit met Ezra Miller die zijn rol als Barry Allen alias The Flash hernam van Justice League. Hoewel alle controverse rond Miller, kwam de film wel uit. We krijgen in The Flash voor het eerst Sasha Calle als Supergirl te zien en zowel Ben Affleck's als Michael Keaton's versie van Batman. En zelfs George Clooney keerde terug als Bruce Wayne alias Batman voor de film.

Verhaal
The Flash draait om Barry (Miller) die naar het verleden reist om de dood van zijn moeder te voorkomen. Wanneer hij terugkeert naar het heden, creëert het een nieuwe realiteit. Geen goede realiteit, trouwens: los van het feit dat Bruce Wayne er heel anders uitziet, vernietigt Generaal Zod (Michael Shannon) de aarde keer op keer, terwijl een andere versie van Barry (Miller) voortdurend de tijd terugspoelt in een vreselijke, eindeloze lus.

Vanwege wat er misging, leert Barry een waardevolle les: je kunt het verleden niet veranderen. Dus gaat Barry nog één keer terug om zijn eerdere correctie te corrigeren, wat ervoor zorgt dat zijn moeder zal sterven. Het is een krachtig moment in de film.

Einde
Maar Barry is in de film deze les snel vergeten, want enkele ogenblikken later verandert Barry opnieuw het verleden door een kleine aanpassing te maken zodat het gezicht van zijn vader op een beveiligingscamera te zien is. Hierdoor wordt hij vrijgesproken van de moord op zijn vrouw.


In een film waar de hele les is dat mensen niet moeten proberen het verleden te veranderen, verandert Barry het toch. In de film lijkt dit ogenschijnlijk niets ergers te doen dan van Affleck's Batman een versie van George Clooney te maken, maar het had net zo goed tot talloze nachtmerrieachtige mogelijkheden kunnen leiden. Barry leert niets. Hij brengt nog steeds egoïstisch het bestaan in gevaar om zijn ouders te helpen. Maar The Flash lijkt duidelijk niet geïnteresseerd te zijn in een samenhangend verhaal.

Ander einde
Het einde van de film kon wel anders uitgedraaid zijn. Zo veranderde het meerdere keren tijdens de postproductie vanwege de voortdurende verandering van leiding bij Warner Bros in 2022. Het oorspronkelijke einde van de film, bedacht door de toenmalige leiders van DC Films Toby Emmerich en Walter Hamada, toonde Keaton's Batman en Calle's Supergirl die blijven bestaan in de nieuwe tijdlijn, maar de rollen van Superman en Batman van respectievelijk Henry Cavill en Affleck wissen.


Het was bedoeld als opzet voor een vervolg en zou uitmonden in een film gebaseerd op het verhaal van Crisis on Infinite Earths. Het was ook bedoeld als opzet voor de toen in ontwikkeling zijnde Batgirl, voorafgaand aan de annulering ervan, omdat Keaton zijn rol in die film zou hervatten. Maar uiteindelijk veranderde heel wat bij DC en werden James Gunn en Peter Safran de nieuwe leiders van DC Studios, die van plan zijn om een nieuwe DC Universe te starten. Het uiteindelijke einde met Clooney werd opgenomen in januari 2023, wat geheim werd gehouden tot de release van de film.

Kijken?
The Flash kwam dit jaar uit en staat dus nog niet op de verschillende streamingdiensten, maar als je de film wil zien, kan je die verkrijgen op Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair