Deze scifi-trilogie werd volledig verpest dankzij een onnodig vervolg

Deze scifi-trilogie werd volledig verpest dankzij een onnodig vervolg

De 'Men in Black'-trilogie kreeg nog een spin-off die eigenlijk onnodig was.

Tien jaar na Men in Black 2, kreeg de franchise zijn grote finale in Men in Black 3 uit 2012. Als je dacht dat dit de laatste Men in Black-film was, dan heb je het fout. In 2019 kwam er nog een vervolg, dat ook een spin-off is, uit met Men in Black: International die ons naar een andere kant van de wereld bracht waar de organisatie ook bestaat. Maar deze spin-off was niet zo'n succes als de originele trilogie.

In Men in Black 3 krijgen we een mooi einde voor onze hoofdpersonages. Agent J (Will Smith) wordt teruggestuurd in de tijd om de voortijdige dood van zijn partner Agent K te voorkomen. Hij bundelt de krachten met een jongere versie van zijn vriend, waarbij Josh Brolin een buitengewone prestatie levert als een jonge Tommy Lee Jones. Het was een degelijke film en wikkelde de zaken mooi af, waarbij K onthuld werd als een daadwerkelijke vaderfiguur voor J. Sentimenteel, maar doeltreffend.

Spin-off
Daarna hebben ze dit allemaal moeten verpesten door een spin-off uit te brengen getiteld Men in Black: International. Het was de eerste Men in Black-film zonder Smith of Jones, maar Emma Thompson hernam wel opnieuw haar rol uit de derde film, terwijl Tim Blaney terugkeerde om de stem van Frank the Pug te verzorgen, zoals in de eerste twee delen.

In de plaats van Smith en Jones, waren het Chris Hemsworth en Tessa Thompson die de hoofdrollen speelden in de film. Ze werden in deze film herenigd nadat ze samen te zien waren in Thor: Ragnarok. Hemsworth en Thompson spelen agent H en agent M, twee agenten die lid zijn van de Britse tak van de organisatie. Ze hebben al jaren de wereld moeten behoeden voor bedreigingen van het uitschot van het heelal, maar nu stuiten ze mogelijk op hun grootste globale bedreiging ooit: er bevindt zich een mol binnen hun organisatie.

Flop
Hoewel de film een cast heeft vol grote sterren, was Men in Black: International een flop. Een saai plot en vermoeiende actiescènes waren niets nieuws voor het publiek, alleen ontbrak dit keer Smith's natuurlijke charisma om hen af te leiden. Niemand was echt onder de indruk van Men in Black in 2019 en deze film bevestigde dat alleen maar.


De film kreeg dan ook vooral negatieve recensies van critici die de matige actie en vergetelijke verhaallijn bekritiseerden. Voordat de film uitkwam kon je al voor een deel weten dat het er niet zo goed ging uitzien. Het werd getekend door aanzienlijke productieconflicten tussen producent Walter F. Parkes en regisseur F. Gary Gray die het niet echt met elkaar konden vinden.

Twee versies
Gray heeft verschillende keren geprobeerd om uit de productie te stappen, maar werd overtuigd om te blijven door Sony. De studio testte twee versies - één van Gray en de andere van Parkes - en de versie van Parkes werd uiteindelijk gekozen als de versie die zou uitkomen.


Men in Black: International kan je bekijken op Netflix en kan je ook verkrijgen op Pathé Thuis. De originele Men in Black-trilogie kan je bekijken op Prime Video en kan je ook verkrijgen op Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair