Eddie Murphy over 'Beverly Hills Cop 4': "Het was erg moeilijk voor me"

Eddie Murphy over 'Beverly Hills Cop 4': "Het was erg moeilijk voor me"

Niet op de bank liggen, maar er overheen springen, schieten en rennen.

Sinds de jaren negentig hebben fans geduldig moeten wachten op Beverly Hills Cop 4. En naar verwachting is Eddie Murphy volgend jaar weer als Axel Foley te zien.

De eerste Beverly Hills Cop uit 1984 gaat over een detective uit Detroit, die naar Beverly Hills reist om de moord op zijn beste vriend op te lossen.

Een verschil
De actiefilm was zo succesvol dat er nog twee vervolgfilms uitkwamen, met natuurlijk Eddie Murphy als Foley.

Maar er is nu een groot verschil met de vorige films. Namelijk de leeftijd van Murphy. In de eerste films was de acteur een jonge twintiger en nu is de acteur 62 jaar oud.

Actiescenes
In een gesprek met People besprak Murphy waarom zijn huidige leeftijd lastig is bij het filmen van een actiefilm.



"Het was erg moeilijk voor me." Ik speelde Axel Foley toen ik twintig was. "Ik ben nu geen twintiger en het is een heftige actiefilm, maar het is gelukt," aldus de acteur.

Springen, schieten en rennen
Murphy vertelt: "Het is een hele fysieke film en ik moest dus ook fysieke dingen doen. Ik hou ervan om op de bank te liggen en niet om er overheen te springen en schieten en rennen. En ik moest heel wat springen, schieten en rennen."



"Als gevolg had ik na het filmen een kniebrace nodig en had ik last van mijn rug, maar de film wordt heel speciaal," aldus Murphy.

Naar verluidt wordt de actiefilm in de zomer van 2024 uitgebracht op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair