Als je dit weet, dan kijk je 'National Treasure' nooit meer

Als je dit weet, dan kijk je 'National Treasure' nooit meer

De avonturenfilm met Nic Cage bevat een wel erg suffe fout.

National Treasure is zonder twijfel één van de meest herkenbare blockbusters met Nicolas Cage. De film staat bekend om zijn bizarre verhaallijn, maar er zat een wel heel domme fout in.

Onlangs lichtten we al ongeloofwaardige plotgaten en inconsistenties in films als Die Hard en Spider-Man: Homecoming uit. Nu lichten we een fout in National Treasure uit.

Plot
Historicus en codekraker Ben Gates (Nicolas Cage) is zijn hele leven op zoek naar een schat die teruggaat tot de schepping van de Verenigde Staten. Gates sluit zich aan bij een expeditie onder leiding van collega-schatzoeker Ian Howe (Sean Bean).

Hij vindt een door ijs afgesloten koloniaal schip in de poolcirkel dat een aanwijzing bevat die de schat verbindt met de Onafhankelijkheidsverklaring. Maar wanneer Howe hem verraadt, moet Gates zich haasten om vóór zijn zogenaamde collega bij het document te komen.

Enorme fout
National Treasure is een film waarbij het sowieso beter is als je er niet teveel bij nadenkt, dat maakt het ook leuk. Maar het bevat een onnodige historische fout die eigenlijk echt niet kan. Wanneer Ben (Nicolas Cage) en Riley (Justin Bartha) Abigail (Diane Kruger) voor het eerst ontmoeten, wijst Ben erop dat ze een verzameling 'campagnebuttons van George Washington' heeft, maar 'de inauguratie van 1789 mist'.


George Washington had alleen helemaal geen campagnebuttons. Er zijn wel speciale buttons gemaakt om zijn inauguratie van 1789 te vieren, maar Ben zegt dat Abigail die juist niet heeft. Een compleet onnodige fout die de filmmakers gemakkelijk hadden kunnen vermijden.

Vervolg
National Treasure was in 2004 een vrij groot financieel succes. Het wist wereldwijd namelijk ruim 370 miljoen dollar om te zetten, terwijl het productiebudget 100 miljoen dollar was. Een vervolg verscheen dan ook al drie jaar later in de vorm van National Treasure: Book of Secrets. Dit was een nog groter succes dan de eerste film.


Gek genoeg is er jarenlang niks gedaan met de franchise, terwijl alle betrokkenen graag nog een film wilden maken. In 2022 verscheen er geen derde film, maar wel een vervolgserie genaamd National Treasure: Edge of History op Disney+. In april 2023 werd deze serie echter gecanceld. De toekomst van de franchise is nu dus weer onzeker.

NieuwsFilm

meest populair