Deze onbekende actrice speelde al 2 keer in een kaskraker die $1 miljard opbracht

Deze onbekende actrice speelde al 2 keer in een kaskraker die $1 miljard opbracht

Ariana Greenblatt was onlangs nog te zien in een van de grootste films van 2023.

Ariana Greenblatt heeft nog een mooie carrière voor haar, maar op 16-jarige leeftijd heeft ze wel al grote successen gekend. Zo speelde ze al op zo'n jonge leeftijd mee in twee films die 1 miljard dollar hebben opgebracht, iets dat niet veel acteurs kunnen zeggen.

Greenblatt begon haar acteercarrière bij Disney in 2015 met een eenmalige gastrol in de sitcom Liv and Maddie als Raina. Ze speelde tussen 2016 en 2018 in drie seizoenen de hoofdrol in de comedyserie Stuck in the Middle als Daphne Diaz, het jongste kind van de familie Diaz.

Avengers: Infinity War
In 2017 maakte ze haar filmdebuut als Lori in de film A Bad Moms Christmas en ze was in 2021 ook te zien in In the Heights, maar de eerste grote film waarin ze verscheen die 1 miljard dollar opbracht is de Marvel-film Avengers: Infinity War in 2018 als de jonge Gamora.

Het is maar een kleine rol die ze in die film heeft, maar ze maakt er wel deel van uit. Ze is even te zien als de jonge Gamora in een flashback wanneer Thanos op haar planeet komt. Het is door deze scène dat we te weten komen hoe Thanos Gamora heeft ontmoet.

Barbie
In 2023 was Greenblatt te zien in de Star Wars-serie Ahsoka als een jonge Ahsoka Tano en speelde ze ook mee in de scifi-thrillerfilm 65, maar dit was niet haar grootste rol dat jaar. Ze was namelijk ook te zien in een van de grootste films van 2023, Barbie, die ook 1 miljard dollar opbracht. Zo werd dit de tweede film waarin ze meespeelde die 1 miljard dollar opbracht.


In die film speelt ze de rol van Sasha, de dochter van Gloria, gespeeld door America Ferrera. Samen met haar moeder en Barbie moet ze de Barbiewereld redden. Haar rol in Barbie is een van haar grootste rollen tot nu toe en in deze film is ze meer te zien dan in Infinity War.

Toekomst
Dit is maar het begin van haar carrière en nu mag ze al zeggen dat ze heeft meegespeeld in twee films die 1 miljard dollar hebben opgebracht. Greenblatt zal nog een mooie toekomst hebben. We zullen haar alvast zien als Tiny Tina in de film Borderlands die deze zomer uitkomt.


De regisseur van Borderlands Eli Roth is alvast enthousiast over haar en haar rol in de film: "Ariana is een spectaculair nieuw talent in de filmwereld. Ze heeft al samengewerkt met veel van mijn nauwe medewerkers en iedereen is dolenthousiast over haar. Ze heeft ons allemaal weggeblazen tijdens haar auditie en ik kan niet wachten om haar de wilde, gekke en onvoorspelbare Tiny Tina op het grote scherm te zien brengen. Ze zal op het scherm ontploffen zoals een van Tina's granaten."

Kijken?
Het is nog wachten tot deze zomer om Greenblatt te zien in Borderlands, maar je kan haar alvast zien in de twee kaskrakers Infinity War en Barbie. Je kan Avengers: Infinity War, waarin Greenblatt de jonge Gamora speelt, zien op Disney+. Barbie is nog niet te vinden op de verschillende streamingdiensten, maar je kan de film wel huren en kopen op onder andere Prime Video en Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair