'Alien'-prequelfilm 'Prometheus' wordt compleet genegeerd door 'Alien'-serie

'Alien'-prequelfilm 'Prometheus' wordt compleet genegeerd door 'Alien'-serie

"Er zijn geen hologrammen; het gemak van prachtige Apple Store-technologie is voor mij niet beschikbaar."

Seriemaker Noah Hawley is druk bezig met een Alien-serie, die in 2025 zijn debuut zal maken op FX. In een interview met Kim Masters van The Business- podcast bespreekt de acteur de connectie met de Alien-films.

"Het ding met 'Alien' is dat het niet alleen een geweldige monsterfilm is; het is het verhaal van de mensheid die gevangen zit tussen haar oorspronkelijke, parasitaire verleden en de AI-toekomst, en ze proberen ons allebei te vermoorden, dus we kunnen nergens heen," aldus Hawley.

Geen Apple-Store technologie
Het drama van de films spreekt de seriemaker aan, maar esthetisch kiest Hawly voor retrofuturisme en dus geen hypermoderne technologie zoals in Alien: Prometheus of Alien: Covenant:

"Ik geef de voorkeur aan het retrofuturisme van de eerste twee films, en dat is de keuze die ik heb gemaakt om dat te omarmen. Er zijn geen hologrammen; het gemak van prachtige Apple Store-technologie is voor mij niet beschikbaar."

Negeren
Maar dit is niet het enige wat Hawley compleet wil negeren uit Prometheus: "Ridley (Scott) en ik hebben hierover en over veel elementen van de show gesproken, maar ik denk dat voor mij deze perfecte levensvorm, zoals deze in de eerste film werd beschreven, het product is van miljoenen jaren evolutie die dit wezen heeft gecreëerd dat misschien wel bestond al een miljoen jaar in de ruimte."



"Het idee dat het een biowapen was dat een half uur geleden werd gemaakt, is voor mij inherent minder nuttig. In termen van de mythologie en wat er eng is aan dit monster."

Romulus
De serie die volgens de planning vanaf volgend jaar te zien is, is niet de enige toevoeging aan de Alien-franchise. Fede Alvarez' nieuwe film Alien: Romulus komt later dit jaar uit. Lees hier meer hierover.

NieuwsFilm

meest populair