De meeste remakes zijn de moeite niet waard, maar deze is veel beter dan het origineel

De meeste remakes zijn de moeite niet waard, maar deze is veel beter dan het origineel

In 2017 kwam een nieuwe versie uit van 'It', die de originele versie uit 1990 oversteeg.

In 1990 werd er een miniserie gemaakt gebaseerd op het boek It van Stephen King. Deze miniserie, die bestaat uit twee afleveringen, is geregisseerd door Tommy Lee Wallace met Tim Curry als de legendarische Pennywise. In 2017 werd uiteindelijk met It een remake gemaakt van het verhaal, dat de originele versie oversteeg en nog beter was.

De remake van It was ongelooflijk gedurfd, gezien het feit dat de meeste casual horrorliefhebbers unaniem houden van de originele miniserie en het klassieke boek van Stephen King. Curry maakte van Pennywise een legendarisch personage dat door velen beschouwd wordt als een van de engste clownpersonages in film en televisie.

Remake
In de remake van It was het Bill Skarsgård die de rol van Pennywise op zich mocht nemen en hij deed dat op zo'n manier dat zijn vertolking even legendarisch is als die van Curry. Hij maakte gebruik van authentieke trucs zoals het naar achteren rollen van zijn ogen en het samenknijpen van zijn lippen in de kenmerkende glimlach van de clown, waardoor de cast alert bleef, zelfs als de camera niet draaide.

Regisseur Andy Muschietti bleef trouw aan het gebruik van praktische effecten en speciale make-up. Hij verlegde de focus naar de geliefde Losers Club, wat ervoor zorgde dat de kijkers in staat waren om emotioneel verbinding te maken met de personages van het horrorverhaal.

Losers Club
Net als in de originele versie, speelt It zich af in het stadje Derry. We volgen de Losers Club, een groep buitenbeentjes bestaande uit Bill Denbrough (Jaeden Lieberher), Ben Hanscom (Jeremy Ray Taylor), Beverly Marsh (Sophia Lillis), Richie Tozier (Finn Wolfhard), Stanley Uris (Wyatt Oleff), Mike Hanlon (Chosen Jacobs) en Eddie Kaspbrak (Jack Dylan Grazer).


Ze ontdekken dat Derry wordt geteisterd door een kwaadaardige kracht die elke 27 jaar terugkeert om de kinderen van de stad te belagen. Terwijl de kinderen verschillende persoonlijke angsten en uitdagingen het hoofd bieden, bundelen ze hun krachten om Pennywise te confronteren, die hun diepste angsten en nachtmerries belichaamt.

Chapter Two
Net als de originele versie die uit twee delen bestaat, werd de remake ook verdeeld in twee hoofdstukken. It Chapter Two kwam twee jaar later, in 2019, uit. Dit tweede deel speelt zich 27 jaar later af met de leden van de Losers Club die nu allemaal volwassen zijn. Ze komen na al die jaren opnieuw samen om Pennywise voorgoed te vernietigen.


Er wordt momenteel ook gewerkt aan een prequel, genaamd Welcome to Derry. Deze serie zal zich afspelen in de jaren 1960 voor alle gebeurtenissen in de twee films en zal vertellen hoe Pennywise is ontstaan. De serie is nu in productie en staat gepland om volgend jaar uit te komen.

Kijken?
It uit 2017 staat niet op de verschillende streamingdiensten, maar je kan de film wel huren en kopen op onder andere Prime Video en Pathé Thuis. It Chapter Two is ook te vinden op Prime Video en Pathé Thuis. De originele It kan je ook huren en kopen op onder andere Prime Video en Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair