'Godzilla Minus One'-regisseur zegt dat de komende zwart-witversie "veel enger is"

'Godzilla Minus One'-regisseur zegt dat de komende zwart-witversie "veel enger is"

Bekijk het reusachtige monster binnenkort in een nog engere vorm.

TheWrap sprak met Godzilla Minus One-regisseur Takashi Yamazaki en vroeg naar de zwart-witversie van de film.

Om zowel het succes van Godzilla Minus One te vieren als oude fans een herinnering te geven aan het verleden van het monster, wordt er namelijk een zwart-witversie van de film uitgebracht.

Moderne technologie
Yamazaki legt uit hoe verschillend Godzilla Minus One in het zwart-wit is van de versie in kleur: "De originele 'Godzilla' uit 1954 is uiteraard in zwart-wit. Dat maakte ons geïnteresseerd in hoe een zwart-witte 'Godzilla'-film eruit zou zien, gemaakt met moderne technologie."

"Simpelweg de kleur verwijderen zou niet dezelfde soort emotie oproepen die we bij het publiek probeerden op te wekken. Daarom gingen we terug naar de colorist en maskeerden we verschillende delen van elke opname en pasten we het contrast met de hand aan."

Kippenvel
"Voor ons vergroot het verwijderen van de kleur op de een of andere manier de realiteit. Het voelt bijna als een documentaire en geeft het publiek het gevoel dat Godzilla echt bestaat. Ook is deze versie veel enger dan 'Godzilla Minus One' met kleur, zelfs de teamleden die eraan werkten, kregen kippenvel," aldus Yamazaki.



De kleurrijke versie van Godzilla Minus One is nu in de bioscoop te zien. Wanneer de zwart-witversie in Nederland te zien is, is nog niet bekendgemaakt.

NieuwsFilm

meest populair