Netflix Originals: dit is een van de beste horrorfilms van Netflix zelf

Netflix Originals: dit is een van de beste horrorfilms van Netflix zelf

De Canadese film 'Les affamés' is een pareltje van Netflix dat je waarschijnlijk niet kent.

Netflix heeft inmiddels een groot aantal eigen filmproducties uitgebracht. Hieronder lees je over één van de beste oorlogsfilms op de streamingdienst waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord: Les affamés (Ravenous).

In het verleden hebben we de horrorfilms 1922 en The Perfection al in het zonnetje gezet. Nu besteden we aandacht aan de Canadese topfilm Les affamés.

Verhaal
Na een apocalyps waarbij het grootste deel van de bevolking op een kleine locatie in het bos in hongerige zombies is veranderd, bundelen de overlevenden hun krachten in de verwachting de bescherming van de grote stad te gaan opzoeken. Hun tocht wordt echter hopeloos als ze ontdekken wat er op andere locaties gaande is.

De film is geregisseerd door Canadees regisseur Robin Aubert. Hij maakt in zijn humoristische zombiefilm het platteland van Quebec een speeltuin voor een culturele en historische identiteit, waar de meest sinistere impulsen van een samenleving en de meest onderdrukte trauma's volop tot uiting komen.

Sterk ontvangst
De film ging in september 2017 in première op het Toronto International Film Festival. Het was later die maand te zien op het Fantastic Fest in Austin, Texas. Hierdoor werd de film opgepakt door Netflix voor de release buiten Canada.


Op deze festivals werd de film lovend ontvangen. Toen de film eenmaal in 2018 op Netflix verscheen, viel het ook bij de rest van de critici in de smaak. Om een idee te krijgen van de algemene ontvangst door critici, kun je kijken naar de ijzersterke score van 88% op Rotten Tomatoes.

Ondergewaardeerd
De kans is groot dat je nog nooit van Les affamés hebt gehoord, en dat is zonde. Het is namelijk een uitblinker als het gaat om zombiefilms. Zonder iets te verklappen heeft de film een element dat alle goede zombiefilms hebben: De iconische ondode monsters staan voor iets groters.


Als je fan bent van films als Shaun of the Dead of Night of the Living Dead, dan is Les affamés iets voor jou. Je bekijkt de film nu exclusief op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair