'Dune'-ster Florence Pugh brak door met 'Midsommar' en deelde datzelfde jaar al het scherm met The Rock

'Dune'-ster Florence Pugh brak door met 'Midsommar' en deelde datzelfde jaar al het scherm met The Rock

Florence Pugh speelde in 'Fighting with My Family' de rol van professioneel worstelaar Paige.

Florence Pugh is nu te zien in het tweede deel van Dune, maar daarvoor speelde ze al in een aantal grote films zoals Midsommar en Little Women uit 2019, waarmee ze haar doorbraak maakte. Datzelfde jaar kwam ook een andere film uit waarin Pugh te zien was en dat naast onder andere WWE-ster en acteur Dwayne "The Rock" Johnson.

De film heet Fighting with My Family en kwam uit in het begin van 2019, een paar maanden voordat Midsommar uitkwam. Deze biografische dramafilm is geschreven en geregisseerd door Stephen Merchant en gebaseerd op de documentaire The Wrestlers: Fighting with My Family uit 2012 van Max Fisher.

Verhaal
Fighting with My Family volgt de Engelse professionele worstelaar Paige (Pugh), echte naam Saraya Bevis, terwijl ze haar weg baant van de kleine lokale worstelclubs naar de WWE, een van de grootste professionele worstelorganisaties ter wereld. Onderweg verkent de film de uitdagingen waarmee ze geconfronteerd wordt, zowel persoonlijk als professioneel.

De film volgt ook haar broer Zak Zodiac (Jack Lowden), die ook droomt van een carrière in de WWE, maar hij worstelt met zijn mislukking om een vergelijkbaar succes te behalen. Lena Headey, Nick Frost, Vince Vaughn en The Rock, die ook producent is van de film, spelen ook mee. Er zijn ook een paar andere echte WWE-worstelaars, zoals Big Show, Sheamus en The Miz, die zichzelf spelen in de film.

Worstelfamilie
De film heet Fighting with My Family omdat de ouders van Paige en Zodiac ook professionele worstelaars waren. Het is dus een echte worstelfamilie. Ondanks dat er een paar dingen veranderd zijn in de film van de realiteit, is het meeste ook echt gebeurd.


Het was het idee van Johnson om een film te maken van de documentaire. Hij ontdekte de documentaire over een gekke Engelse worstelfamilie op televisie in zijn hotelkamer toen hij Fast & Furious 6 aan het filmen was in het Verenigd Koninkrijk. Het 'underdog'-aspect ervan sprak hem direct aan, wat hem ertoe aanzette om contact op te nemen met de Britse schrijver Merchant om het verhaal te ontwikkelen tot een biografische speelfilm.

Internationale doorbraak
Fighting with My Family was een succes en bracht wereldwijd 41.5 miljoen dollar op met een budget van 11 miljoen dollar. Het kreeg heel wat positieve reacties, vooral Pugh kreeg lovende woorden over haar optreden, en heeft een score van 93% op Rotten Tomatoes.


Fighting with My Family was de grote internationale doorbraak voor Pugh, samen met haar rollen in Midsommar en Little Women. Sindsdien heeft ze haar intrede gedaan in de MCU als Yelena Belova in Black Widow en Hawkeye en heeft ze in heel wat grote films gespeeld als Don't Worry Darling en onlangs nog Oppenheimer. Nu is ze ook te zien in Dune Part 2 en ze zal haar rol als Yelena hernemen voor de MCU-film Thunderbolts. Ze zal ook te zien zijn in We Live in Time samen met Andrew Garfield. Voor haar rol in deze film heeft ze haar hoofd kaalgeschoren.

Kijken?
Fighting with My Family kan je terugvinden op Videoland of je kan de film ook kopen en huren op onder andere Prime Video en Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair