Mads Mikkelsen terug in eigen land in gloednieuw meesterlijk historisch drama

Mads Mikkelsen terug in eigen land in gloednieuw meesterlijk historisch drama

Het verhaal van Ludvig Kahlen die zijn levenslange droom nastreefde: de heide hem rijkdom en eer laten brengen.

De Deen Mads Mikkelsen is al een aantal decennia niet meer weg te denken uit het Europese filmlandschap en timmerde de laatste jaren ook stevig aan de weg in Hollywood. Veel andere buitenlandse acteurs vinden het lastig om, als ze in Amerika succes hebben, in contact te blijven met hun moederland, maar Mikkelsen is daar daarentegen altijd zijn best voor blijven doen.

In The Promised Land werkt hij opnieuw samen met de eveneens Deense regisseur Nikolaj Arcel, die ook een uitstapje maakte naar de VS met het geflopte The Dark Tower, maar nu gelukkig weer thuis is en met de lokale historische aan de slag ging.

Verhaal
1755, Denemarken. Kapitein Ludvig Kahlen heeft zichzelf als doel gesteld de ongetemde Deense heide leefbaar te maken om in naam van koning Frederik V een kolonie te bouwen. In ruil hiervoor verwacht hij een koninklijke titel met bijbehorende eer en rijkdom. Kahlen heeft er echter al snel een vijand bij.

Volgens de meedogenloze landeigenaar Frederik de Schinkel is het stuk grond namelijk al in zijn bezit. Wanneer De Schinkel ontdekt dat twee van zijn arbeiders zijn ontsnapt om zich bij Kahlen aan te sluiten, zweert hij wraak. Kahlen laat zich niet intimideren en gaat de strijd aan, waarbij hij zowel zijn eigen leven als dat van zijn opkomende gemeenschap op het spel zet.

Spectaculair
In de trailer zien we dat dit een groots verteld verhaal gaat worden bomvol actie, maar ook bomvol emotie; Arcel en Mikkelsen weten wederom de Hollywood 'production value' naar zijn thuisland te brengen.


The Promised Land is vanaf 7 maart te zien in de bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair