'Boy Kills World'-regisseur Moritz Mohr legt zijn inspiratie voor zijn nieuwe actieheld uit

'Boy Kills World'-regisseur Moritz Mohr legt zijn inspiratie voor zijn nieuwe actieheld uit

"Anime heeft een grote invloed. Maar ook die kleine zaterdagochtendtekenfilms waar ik van hield toen ik opgroeide," aldus Mohr.

Regisseur Moritz Mohr legt in een interview met Total Film uit wat invloed heeft gehad bij het bedenken en casten van zijn actieheld in Boy Kills World.

De nieuwste actiefilm wordt geproduceerd door Sam Raimi o.a. bekend van de Evil Dead-franchise en voor de hoofdrol is IT-acteur Bill Skarsgård, gecast.

Boeten voor je wandaden
Boy Kills World gaat over een dove man, genaamd Boy (Bill Skarsgård), die is opgeleid om een moordenaar te worden, zodat hij wraak kan nemen op de mensen die zijn familie hebben vermoord.

Regisseur Moritz Mohr legt uit dat het personage van Boy, gebaseerd is op videogames, strips, anime en actiefilms: "Ik hou van oude kungfu-films. Ik hou van Aziatische cinema. Ik speel veel videogames en ik lees veel manga."

Een wraakfilm met een dove hoofdrolspeler
"Anime heeft een grote invloed. Maar ook die kleine zaterdagochtendtekenfilms waar ik van hield toen ik opgroeide. Ik wist dat ik een wraakfilm wilde maken met een dove hoofdrolspeler," aldus Mohr.



De innerlijke stem van het personage van Boy wordt ingesproken door Harry Jon Benjamin. Zijn stem herken je misschien als die van Bob Belcher in de animatieserie Bob's Burgers. Boy zou volgens de trailer de stem hebben overgenomen van het laatste videospel dat hij heeft gespeeld.

Letterlijk perfect
Volgens Mohr vulde Bill Skarsgård de innerlijke stem van de actieheld aan met zijn uiterlijk en kwaliteiten: "Hij is bijna twee meter lang, en dat is niet heel jongensachtig", lacht Mohr. "Maar tegelijkertijd is hij hier letterlijk perfect voor. Hij heeft een kinderlijke onschuld. En hij kan vechten."



De actiethriller is vanaf 30 mei te zien in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair