Nieuwe 'Toy Story'-film opnieuw in handen van andere regisseur

Nieuwe 'Toy Story'-film opnieuw in handen van andere regisseur

De grote Pixar-naam Andrew Stanton mag het vijfde deel voor zijn rekening nemen.

Pixar brengt wel vaker vervolgen uit op geliefde animatiefilms. Denk bijvoorbeeld maar aan Cars en Inside Out. Ook kwamen er al vier Toy Story-films uit, maar nu komt er alweer een vijfde deel aan. Hier is nu een regisseur voor gevonden.

Toen in 2010 Toy Story 3 verscheen, leek dit het perfecte einde te zijn voor Woody en Buzz. De trilogie werd op een overtuigende en emotionele manier afgerond, maar Pixar besloot in 2019 toch nog Toy Story 4 uit te brengen.

Nog een keer
Hoewel Pixar toen liet weten dat het bij een enkele film zou blijven buiten de trilogie, komt er nu alweer een vijfde deel aan. Niemand minder dan Andrew Stanton zal dit hoofdstuk voor zijn rekening nemen.

Stanton is een bekende naam bij Pixar. Hij heeft al diverse films voor de animatiestudio gemaakt, zoals Finding Nemo, Finding Dory en WALL-E. Twee hiervan wonnen zelfs een Oscar. Daar blijft het echter niet bij.

Toy Story
Stanton schreef ook maar liefst 8 verhalen voor Pixar, waaronder de eerste twee Toy Story-verhalen. Het is dan ook wel vrij logisch dat hij gaat werken aan dus alweer de vijfde Toy Story-film.


Een van de grote bazen bij Pixar, Pete Docter, heeft al laten weten dat de animatie de laatste tijd enorm aan het evolueren is. Hierdoor zal Toy Story 5 er ook 'anders' uit komen te zien dan zijn voorgangers. Wat hij hier precies mee bedoelt, ontdekken we wanneer de eerste beelden verschijnen.

NieuwsFilm

meest populair