Deze onbekende actrice zit stiekem al in 2 miljardenfranchises

Deze onbekende actrice zit stiekem al in 2 miljardenfranchises

Florence Kasumba speelt mee in het MCU en in de remake van 'The Lion King'.

Ken je Florence Kasumba? De naam zegt je misschien niet onmiddellijk iets, maar als je Black Panther hebt gezien, zal je haar zeker herkennen. Kasumba mag wel niet zo bekend zijn, ze speelde wel al in twee franchises die miljarden hebben opgebracht.

Kasumba is in Oeganda geboren, maar groeide op in Duitsland en studeerde in Nederland. Ze begon haar carrière in Duitse en Nederlandse films. Terwijl ze nog studeerde aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, bemachtigde Kasumba haar eerste professionele filmrol, Silke, in de Nederlandse kaskraker Ik ook van jou.

The Lion King
Na haar afstuderen acteerde Kasumba in vele musicals waaronder Chicago, The Lion King, Cats, West Side Story, Evita en Beauty and the Beast. In 2019 kreeg ze een rol in de animatie remake van The Lion King, geregisseerd door Jon Favreau.

Je kan haar horen in de film als de hyena Shenzi, samen met Keegan-Michael Key en Eric André als de twee andere hyena's Kamari en Azizi. The Lion King bracht 1.6 miljard dollar op waardoor het de meest opbrengende animatiefilm aller tijden werd.

MCU
Maar The Lion King is niet de eerste en enige film waarin Kasumba meespeelde die meer dan een miljard heeft opgebracht. Ze is vooral bekend door haar rol als Ayo in het Marvel Cinematic Universe. Ayo is een van de leden van de volledig vrouwelijke vechteenheid Dora Milaje.


Kasumba maakte haar debuut in het MCU in de film Captain America: Civil War uit 2016 waarin ze een cameo deed. Ze kreeg veel lof voor haar korte scène waarin ze Black Widow (Scarlett Johansson) bedreigde door haar te bevelen: "Beweeg of je zult bewogen worden." Kasumba hernam de rol van Ayo in Black Panther, Avengers: Infinity War, de serie The Falcon and the Winter Soldier en Black Panther: Wakanda Forever.

Meer dan een miljard
Drie films waarin Kasumba meespeelde in het MCU brachten meer dan 1 miljard dollar op. Captain America: Civil War bracht wereldwijd 1,1 miljard dollar op, Black Panther bracht 1,3 miljard dollar op en Avengers: Infinity War bracht zelfs meer dan 2 miljard dollar op.


Hoewel ze dus niet zo bekend is, speelde Kasumba al in twee franchises, en vier films, die meer dan een miljard dollar opbrachten. En dit is nog maar het begin voor de actrice, die in de toekomst waarschijnlijk nog in tal van films zal spelen, waaronder het MCU.

Kijken?
Wil je Kasumba horen als Shenzi in The Lion King? Je kan de film bekijken op Disney+. Ook de MCU-films waarin ze speelt zijn allemaal te bekijken op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair