Algemeen

Ridley Scott terug voor Alien prequel

Na Predator krijgt ook Alien een frisse en hoopvolle nieuwe start.

door Bram de Groot op 31.07.2009 om 09:45 in Algemeen
Ridley Scott, de regisseur van de 30 jaar oude film Alien, gaat een vijfde film maken over één van Hollywoods meest geliefde horrorbeesten.

Het zal geen vervolg zijn op het laatste vierde deel van de serie Alien: Resurrection, maar een prequel op het eerste deel. Het script moet nog geschreven worden. Hiervoor is Jon Spaihts aangesteld. Hij heeft indruk gemaakt op 20th Century Fox na het afleveren van de scripts voor de aanstaande sci-fi films Passengers en Shadow 19 met Keanu Reeves.

Het is nog onduidelijk of Sigourney Weaver (op een of andere manier) een rol heeft in de Alien prequel. Ze was in alle vier de delen te zien.

Dit nieuws komt vrij snel na de berichtgeving dat Robert Rodriguez een vervolg maakt op de films Predator uit 1987 en Predator 2 uit 1990. De Predators waren afgelopen jaren de tegenstanders van de Aliens in de twee magere Alien vs. Predator films AVP (2004) en AVPR (2007).

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SunChaser

Avatar

Hoe kun je nou een prequel maken met Weaver? Speelt ze de moeder van Ripley?

Sowieso hadden ze moeten stoppen na A2. Wat voor zin had het om Newt te redden in A2 als ze in het begin van A3 dood blijkt te zijn.

Spijker

Avatar

SunChaser "Hoe kun je nou een prequel maken met Weaver? Speelt ze de moeder van Ripley?"
Precies wat ik dacht!!!

SunChaser "Sowieso hadden ze moeten stoppen na A2. Wat voor zin had het om Newt te redden in A2 als ze in het begin van A3 dood blijkt te zijn."
Moet zeggen dat ik ook wel eens sequel/prequel/reboot moe word maar nu Scott het klusje gaat klaren (als dat waar is in ieder geval) kijk ik er naar uit!!

Frank_Costello

Avatar

*kruist vingers*

Als hij maar weer 1 Alien gebruikt en niet een hele hive vind ik het best.

Thiver

Avatar

SunChaser "Sowieso hadden ze moeten stoppen na A2. Wat voor zin had het om Newt te redden in A2 als ze in het begin van A3 dood blijkt te zijn."

Ik meen dat het de intentie was alle overlevers van Aliens in het derde deel weer op te voeren. De productie van die film verliep echter zo rampzalig en met zoveel uitstel dat dat niks werd. Uiteindelijk zat er dan ook zes jaar tussen de twee films... bij een jong meisje is dat verschil wel overduidelijk te zien. Lees dit artikel voor het complete verhaal.
Ontopic: Ridley Scott op de regisseurstoel is altijd goed nieuws, maar toch jammer dat het weer op een prequel/reboot moet uitdraaien. Ik had erg gehoopt op een vijfde deel (met Ripley uiteraard) om de serie af te sluiten.

JB

Avatar

Ik ben het helemaal met je eens Thiver, had ook liever een afsluitend geheel gezien. Ik zie daarbij ook helemaal geen rol voor Sigourney. Een pequel zal immers moeten gaan over de wat er op de de asteroide gebeurde voor de Nostromo daar aankwam. En dan kan ik niet goed voorstellen dat we slechts gaan zien hoe de ene alien de andere alien infecteerde, zonder dat er mensen bij betrokken zijn.

Maar het goede nieuws is in ieder geval dat Scott en Alien weer bij elkaar komen!

Swordfish

Avatar

Als Ridley Scott aan het stuur staat voor deze Alien prequel,komt het wel goed!!!

NieuwsFilm

meest populair