Dune regisseur gezocht na vertrek Peter Berg

Er zijn reeds twee opvolgers op het oog.

Volgens de website Pajiba is Peter Berg uit het filmproject Dune gestapt. In 2007 kondigde de regisseur van o.a. The Kingdom (2007) en Hancock (2008) aan dat hij de regie op zich zou nemen van een nieuwe adaptatie van het bekende boek uit 1965 van Frank Herbert. Paramount heeft al twee nieuwe regisseurs op het oog die mogelijk kunnen voldoen aan de eisen van de filmmaatschappij.

Paramount stelt twee eisen aan de nieuwe regisseur. Ten eerste moet hij in staat zijn om de film te maken met een productiebudget van $175 miljoen en ten tweede moet hij een fan zijn van het boek. De regisseurs waar op dit moment mee onderhandeld wordt, zijn Neill Blompkamp (District 9, 2009) en Neil Marshall (The Descent, 2005 en Doomsday, 2007). Blompkamp schijnt de favoriet te zijn van de filmmaatschappij. Producent Kevin Misher (Public Enemies) schijnt echter zeer enthousiast te zijn over Marshall. Paramount zet echter vraagtekens bij die naam, omdat hij nog vrij onbekend is. De maatschappij zou er moeite mee hebben om hem een budget te geven van $175 miljoen.

In 1984 kwam de film Dune uit van regisseur David Lynch. In 2000 maakte de SCI FI Channel (Syfy) een mini-serie. Voor velen is de titel ook bekend vanwege de succesvolle Dune games, zoals Dune en Dune 2000.



NieuwsFilm

meest populair