Sequels voor Superbad en Pineapple Express

Producer, schrijver en regisseur Judd Apatow geeft uitgebreid uitleg over de mogelijkheden van deze twee films...

Judd Apatow kennen we allemaal als regisseur, schrijver of producer van een reeks zeer succesvolle komedies. De man stond aan de wieg van films als Superbad, Funny People, Pineapple Express, Knocked Up en The 40 Year Old Virgin. Terwijl Hollywood tegenwoordig op elk succes minstens twee sequels lijkt te laten volgen, heeft Apatow tot op heden nog geen enkele sequel gemaakt.

Toch zijn er twee films uit het voorgaande succesvolle rijtje die eventueel een sequel zouden kunnen krijgen. Volgens Apatow zelf gaat het hier om Superbad en Pineapple Express. De schrijvers van de twee films (maatjes Seth Rogen en Evan Goldberg) hebben echter aangegeven veel tijd nodig te hebben.

Apatow had hierover het volgende te zeggen: 'Ze (Rogen en Goldberg red.) willen Superbad niet verpesten. De film was ontzettend goed en mag niet verkracht worden door een slappe sequel. Het kan dus nog wel even duren als er een sequel komt, de twee hebben immers jaren gedaan over het script van deel 1.'

'Er is beter nieuws met betrekking tot een Pineapple Express deel 2. Pineapple Express kan uitgebreid worden tot een serie stonerfilms, a la Cheech And Chong of Harold And Kumar. Er is ook veel vraag naar een terugkeer van James Franco in zijn rol als de ultieme stoner.' Aldus Apatow. De man wilde echter niks kwijt over de status van de scripts die Seth Rogen en Evan Goldberg aan het schrijven zijn voor de sequels... Het is dus wachten geblazen.

NieuwsFilm

meest populair