Twilight: Breaking Dawn opgedeeld in 2 films?

Zou dat misschien iets te maken met het megasucces van Twilight: New Moon?

Summit Entertainment heeft bevestigd dat het laatste deel uit Stephanie Meyer’s Twilight serie, Breaking Dawn, verfilmd zal worden. Dat is nog niet alles: ze overwegen zelf om het deel over twee films te spreiden.

New Moon heeft ongeveer 500 miljoen dollar binnengeharkt in de eerste twee weken, een stuk meer dan de eerste Twilight. Summit wil het onderste uit de kan halen en kiest dus voor de Harry Potter manier, namelijk het opdelen van het laatste deel in twee films. Dus net als in het geval van Harry Potter and the Deathly Hallows, zal ook Breaking Dawn uit twee delen bestaan, waardoor de reeks weer wat langer wordt uitgerekt.

Deze opdeling houdt in, dat er overlegd moet worden met schrijfster Stephanie Meyer en met de cast, die slechts voor vier films hebben getekend. Ook brengt het verandering teweeg bij scenarist Melissa Rosenberg, en voor de mogelijke regisseur van het project. Er zal dus ongetwijfeld heel veel geld bij komen kijken.

Volgens Variety zou Summit graag willen, dat Chris Weitz (New Moon) terugkeert als regisseur voor Breaking Dawn. Deze zit momenteel middenin de voorbereiding voor zijn volgende film The Gardener.



NieuwsFilm

meest populair