Filmflop Top 10 over 2009

Welke films waren er naast Dragonball Evolution de grote flops.

Er zijn afgelopen jaar heel wat films voorbijgekomen die flink onder vuur lagen. De film Dragonball: Evolution is hiervan misschien wel het grootste voorbeeld. Hieronder zie je een door FilmTotaal samengestelde Flop Top 10 over het jaar 2009. Er wordt rekening gehouden met het budget, de eventueel aanwezige sterrencast, de verwachtingen en opbrengsten aan de Box Office. Inkomsten vanuit DVD verhuur/verkoop zijn niet meegenomen.

Uiteraard kan je het hier niet mee eens zijn. We nodigen je daarom graag uit om je mening te geven.

10. Terminator Salvation

Productiebudget: $200 miljoen
Box Office: $125 miljoen (States), $372 miljoen (totaal wereldwijd)

De verwachtingen waren hooggespannen toen de Terminator "reboot", met sterren als Christian Bale en Sam Worthington, begin 2008 werd aangekondigd. Er waren echter wel enige twijfels bij regisseur McG, maar kon het met een budget van $200 miljoen eigenlijk wel fout gaan? Het lukte uiteindelijk maar half. De sci-fi film is heel braaf uitgewerkt, de box office resultaten waren wereldwijd redelijk en Sam Worthington zette een goede rol neer als Marcus Wright. Toch is het te matig voor een Terminator film, want er had veel meer in de Terminator franchise gezeten. Ook mede omdat de "originele T800" op een wel heel aparte wijze terugkeert, leek ons deze notering op z'n plaats.

9. Watchmen


Productiebudget: $130 miljoen
Box Office: $107 miljoen (States), $185 miljoen (totaal wereldwijd)

Na The Dark Knight was dit de volgende DC Comics superheldenfilm. Niemand minder dan Zack Snyder (300) nam de regie op zich van het meest succesvolle stripverhaal ooit. De viral-marketing campagne aan het begin van het jaar was nog nooit zo groot en een verbod op de verfilming werd op het laatste moment voorkomen door de filmmaatschappij Warner Bros. Uiteindelijk stelt de film financieel flink teleur en zijn ook niet alle fans blij met Snyders aanpak. Of er meer in had gezeten blijft een vraag, want het was geen alledaagse superheldenfilm.

8. The Soloist


Productiebudget: $60 miljoen
Box Office: $32 miljoen (States), $34 miljoen (totaal wereldwijd)

Met sterren als Jamie Foxx en Robert Downey Jr. had er veel meer in deze kwalitatief goede film gezeten. Desondanks kan het drama het niet waar maken op het witte doek en wordt de film zelfs niet wereldwijd gereleased. Een slippertje? Nee, want het is een uitstekende film, maar of het pbliek laat de film links liggen of het budget (salaris Foxx en Downey Jr.) is te hoog.

7. Jennifer's Body


Productiebudget: $16 miljoen
Box Office: $16 miljoen (States), $19 miljoen (totaal wereldwijd)

Megan Fox wordt de afgelopen jaren gezien als de grootste Hollywood babe. De eerste grote film waarin ze zonder Shia LaBeouf en de autobots te zien is, valt zowel de critici als de bioscoopbezoeker zwaar tegen. Met de films Jonah Hex en Passion Play krijgt deze chick een nieuwe kans in 2010.

6. Funny People


Productiebudget: $75 miljoen
Box Office: $52 miljoen (States), $62 miljoen (totaal wereldwijd)

Na de box office knallers The 40 Year Old Virgin en Knocked Up kwam regisseur Judd Apatow met Funny People. De komedie draait in tegenstelling tot zijn andere komedies vrij matig. Ook het Adam Sandler, één van Amerika's ideale schoonzonen, weet de film niet te redden. Duidelijk een slippertje van de doorgaans succesvolle regisserende, schrijvende en producerende Apatow.

5. Imagine That


Productiebudget: $55 miljoen
Box Office: $16 miljoen (States), $18 miljoen (totaal wereldwijd)

Ooit was hij de grote ster van Hollywood. Tegenwoordig lijkt het voor Eddie Murphy erg moeilijk om een succesvolle film te maken. Met een budget van $55 wordt er wereldwijd slechts $18 miljoen terugverdiend. Misschien kan een vierde Beverly Hills Cop hem redden?

4. All About Steve


Productiebudget: onbekend
Box Office: $34 miljoen (States), $ onbekend (totaal wereldwijd)

Met de sterren Sandra Bullock (The Proposal, The Blind Side) en Bradley Cooper (The Hangover, Yes Man) werd er een stuk meer verwacht van All About Steve. De $34 miljoen opbrengst in de States zorgde er hoogstwaarschijnlijk voor dat de film in weinig landen in de bioscoop te zien is geweest.

3. Street Fighter: The Legend of Chun-Li


Productiebudget: $50 miljoen
Box Office: $9 miljoen (States), $13 miljoen (totaal wereldwijd)

De film kwam niet bijzonder in the picture, maar toch kreeg het een Amerikaanse release. Het budget van $50 miljoen is duidelijk niet terugverdiend en wederom gaat er een gameverfilming zonder veel succes het archief in.

2. Dragonball Evolution


Productiebudget: $45 miljoen
Box Office: $9 miljoen (States), $57 miljoen (totaal wereldwijd)

De enige reden waarom deze film niet op nummer één staat, is omdat er al bijzonder weinig van de film werd verwacht. Dit maakte de film ook waar en aan de Box Office was het ook niet alles. Desondanks haalde de film wereldwijd meer op dan het geschatte productiebudget van $45 miljoen.

1. Land of the Lost


Productiebudget: $100 miljoen
Box Office: $49 miljoen (States), $65 miljoen (totaal wereldwijd)

De films van komiek Will Ferell scoren in de States doorgaans voldoende om uit te groeien tot een succes. Met de eerste bigbudget-film Land Of The Lost slaat hij de plank echter volledig mis. De film kostte zo'n $100 miljoen om te maken en haalt wereldwijd nog geen $65 miljoen op. De nummer één positie lijkt ons daarom geheel op zijn plaats.

Andere flops
Andere (minder) grote flops afgelopen jaar zijn Everybody's Fine, Pandorum, Cirque du Freak: The Vampire's Assistant, Amelia, The Box, Pirate Radio en Ninja Assassin.



NieuwsFilm

meest populair