Dick Maas heeft zijn moordende Sint gevonden!

Huub Stapel! Oude Nederlandse filmtijden herleven?

Huub Stapel gaat de rol van Sint spelen in de gelijknamige speelfilm van Dick Maas. Tevens kondigde Dick Maas aan dat een hoofdrol in zijn film is weggelegd voor Bert Luppes. Vorige week werd al bekend dat Egbert-Jan Weeber en Caro Lenssen in de film zitten.

Huub Stapel staat op dit moment op het toneel met zijn succesvolle solovoorstelling: Mannen komen van Mars, Vrouwen komen van Venus. Hij was recent te zien in de film Terug naar de Kust en speelt ook in de film Iep! die binnenkort op het witte doek verschijnt.

Na een onderbreking van 20 jaar, sinds Flodder in Amerika, is dit weer de eerste samenwerking tussen Stapel en Maas. Een samenwerking die was begonnen bij de reeks succesvolle films De Lift, Flodder en Amsterdamned.

Maas over de keuze van Huub Stapel:

"Voor de rol van Niklas moet de acteur meer dan vier uur in de make-up en moet hij bij -10 op een paard over de daken gallopperen. Dat wil je je beste vrienden niet aandoen. Huub leek daarom een terechte keus."

Huub Stapel zegt over zijn controversiële rol in Sint :

"Ik wil vooral ook de gevoelige kant van Sint laten zien. In wezen is het een heel gevoelig en onbegrepen mens."

Bert Luppes werkte al eerder samen met Dick Maas en Huub Stapel in Amsterdamned. Verder was hij te zien in talloze televisieseries en films waaronder Zwartboek. Afgelopen september won Bert Luppes voor de tweede maal in zijn carrière de Louis d’Or, de belangrijkste toneelprijs in Nederland voor de meest indrukwekkende mannelijke hoofdrol. Bert Luppes kreeg de prijs voor de rol van Martin in De geit, of wie is Sylvia? door Onafhankelijk Toneel van regisseur Mirjam Koen.

In de film Sint bindt Frank (Egbert-Jan Weeber) de strijd aan met de moordlustige Niklas (Huub Stapel), een uit de dood herrezen bisschop, die het begrip kindervriend een geheel nieuwe invulling geeft. Frank wordt daarin bijgestaan door zijn vriendin Lisa (Caro Lenssen) en de politierechercheur Goert (Bert Luppes). Een achtervolging over de besneeuwde daken van Amsterdam vormt een van de hoogtepunten van de film. De filmopnamen starten 14 februari.

NieuwsFilm

meest populair