Robin Hood opent Filmfestival van Cannes

Film van Ridley Scott zal buiten competitie te zien zijn.

Robin Hood, de grote blockbuster van Ridley Scott met Russell Crowe in de hoofdrol, zal het 63e filmfestival van Cannes openen, zo meldt Variety. De film van Universal, geschreven door Brian Helgeland (Mystic River, L.A. Confidential), concentreert zich op het ontstaan van de legende van Robin Hood. Cate Blanchett en Mark Strong zullen ook in de film te zien zijn.

Het Filmfestival van Cannes begint op 12 mei en de film zal wereldwijd op 14 mei in de bioscopen worden uitgebracht. Vorig jaar werd Cannes geopend door de laatste Pixar film Up. Hoewel het complete programma van het meest prestigieuze filmfestival ter wereld nog niet bekend is gemaakt, worden er al een aantal titels genoemd die in aanmerking komen plekje in de officiële selectie.

Wall Street 2: Money Never Sleeps, het vervolg op Wall Street van Oliver Stone, lijkt verzekerd van een plek, ook al omdat de film onlangs naar september wordt verschoven met het oog op een plekje in Cannes.

Andere films die genoemd worden zijn The Tree of Life van Terrence Malick (hoewel het nog heel onzeker is of die op tijd af is), Miral van Julian Schnabel (zijn eerste film sinds het prachtige The Diving Bell and the Butterfly) en Somewhere van Sofia Coppola.

NieuwsFilm

meest populair