Weer 2 nieuwe gezichten in Green Lantern

En dat terwijl de opnames al in volle gang zijn!

Angela Bassett en Gattlin Griffith zijn beiden gecast in Martin Campbells DC Comics verfilming Green Lantern. De opnames voor de film begonnen op 15 maart in New Orleans.

De Oscar genomineerde Bassett (Malcolm X, Boyz n the Hood) zal Dr. Amanda Waller gaan spelen, een voormalige congressionele hulpverlener en vertrouwenspersoon van de regering. In de comics kreeg ze vaak de leiding over Suicide Squad, een half-geheim, door de regering gestuurde groep van voormalige super villains, die op deze manier hun daden uit het verleden proberen weg te poetsen.

De 9 jaar oude Griffith, die te zien was in Changeling en Couples Retreat, zal 12 dagen van de opnames meemaken voor de rol van Robert. Het is nog niet zeker wat de functie van dit personage in de film is, maar het zou zo maar eens kunnen dat 'Robert' een codenaam is voor de jonge versie van Hal Jordan. Het was al bekend dat Jenna Craig de 11 jaar oude versie van Jordans love interest Carol Ferris zal gaan spelen. Voor Jordans jongere versie was tot nu toe nog geen acteur bekend; de kans is dus groot dat deze rol voor Griffith is.

We wisten al dat de titelrol gespeeld wordt door Ryan Reynolds. Verder zijn er rollen voor Tim Robbins (Senator Hammond), Peter Sarsgaard (Hector Hammond), Blake Lively (Carol Ferris) en Mark Strong (Sinestro).

Green Lantern verschijnt medio 2011 in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair