Algemeen

Spin-off Blade Runner onderweg?

Na Tron nu mogelijk ook deze sci-fi klassieker in nieuw jasje.

door Bram de Groot op 29.03.2010 om 08:00 in Algemeen
In een interview met Steven Lisberger, de regisseur van Tron, maakt hij een zeer verrassende opmerking over een mogelijke spin-off op de sci-fi klassieker Blade Runner (1982). Lisberger zegt het volgende over Ridley (Robin Hood, 2010) en Tony Scott (Unstoppable, 2010):

I mean, the Scott Brothers are returning to Blade Runner with a new project right now, which is roughly the same vintage.

Dit nieuws komt niet geheel uit de lucht vallen. In 2008 werd bekend dat ene Travis Wright, co-schrijver van Eagle Eye, zocht naar mogelijkheden om een Blade Runner sequel te maken. Afgelopen jaar voegde de scriptschrijver hier echter het volgende aan toe: "We don’t take any of the canon or copyrighted assets from the movie. It’s actually based on the same themes as Blade Runner It’s the search for what it means to be human and understanding the notion of empathy. We are inspired by Blade Runner. Later bleek dat een sequel op Blade Runner er ook niet in zou zitten vanwege financiële issues.

Bekijk hieronder een video, waarin Lisberger op 4:23 de opmerking maakt. Een verrassende wending, zeker gezien bovenstaande.


5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Thiver

Avatar

Zou het niet zo kunnen zijn dat hij doelt op de Alien-prequel (waaraan bevestigd is dat de Scott-broers daar momenteel mee bezig zijn) en dat hij verkeerd geciteerd is?

odracir

Avatar

Ik zie eigenlijk de noodzaak voor een spin-off niet. Blade Runner is een sci-fi classic die dat niet nodig heeft.

Trouwens toen de film uitkwam waren de kritieken niet mals. De film is later pas een classic geworden.

geertvdheide

Avatar

odracir "Ik zie eigenlijk de noodzaak voor een spin-off niet. Blade Runner is een sci-fi classic die dat niet nodig heeft."

Nodig is het zeker niet, maar het universum van Blade Runner leent zich op zich wel voor een nadere verkenning in een nieuwe film. Alleen wel lastig om de thema's en de sfeer opnieuw te benaderen, veel regisseurs zouden er een potje van maken. Scott is het daarentegen nog aardig toe te vertrouwen.

Steve-O

Avatar

Sorry hoor maar ik heb Blade Runner geneens afgekeken! Het kon me echt niet boeien. Een spin-off of zels een remake interesseren me niet echt.

skullsplitter

Avatar

Blade Runner was zijn tijd ver vooruit, maar er is eigenlijk nooit een beste edit van gemaakt (en er zijn er 5 uitgebracht, kun je nagaan)

NieuwsFilm

meest populair