Wordt Sonny Boy de Oorlogswinter van 2011?

De eerste beelden hebben er alle schijn van.

Verboden liefde is altijd al een goed onderwerp geweest voor een drama, laat je dat dan vervolgens afspelen in een tijd waarin elk moment een oorlog kan uitbreken dan doet dat de film zeker geen kwaad. Die twee elementen zijn volop aanwezig in Sonny Boy, de verfilming van het gelijknamige boek van Annejet van der Zijl. Zij beschrijft daarin het levensverhaal van twee mensen die bijna elkaars tegengestelde zijn en toch verliefd worden.

In de jaren '20 ontmoet de dan 19-jarige Surinaamse student Waldemar de 17 jaar oudere Rika. Hij is nog jong en zwart, zij is blank en heeft al vier kinderen. Toch houden ze van elkaar en blijven ze werken aan een relatie die toen nog zwaar werd afgekeurd door de maatschappij. Het wordt ze vervolgens nog moeilijker gemaakt als ze een zoon krijgen, Waldy, hun eigen 'Sonny Boy'. Als dan de Tweede Wereldoorlog uitbreekt riskeren ze alles door onderduikers te verbergen, een actie die niet zonder gevolgen blijft.

De afgelopen paar maanden is er druk gewerkt aan de film en de opnames zijn ongeveer op de helft. Regisseur Maria Peters (Kruimeltje, Pietje Bell) nam haar hoofdrolspelers Sergio Hasselbank en Ricky Koole (Wit Licht) o.a. mee naar sets in Suriname en België. Ze zoeken trouwens nog figuranten dus meld je aan als het je leuk lijkt om zelf een keer op een filmset te staan.

Producties van deze grootte komen in Nederland meestal maar een paar keer in het jaar voor, verleden jaar was dat bijvoorbeeld Oorlogswinter. Als ik naar de onderstaande beelden kijk weet ik het al zeker, Sonny Boy is de Oorlogswinter van 2011. Stuur maar in.







NieuwsFilm

meest populair