Christopher Nolan geen fan van 3D

Wat betekent dit voor Batman 3?

De filmwereld wordt momenteel overheerst door 3D. Alles en iedereen lijkt er in mee te gaan en we kijken bijna raar op als we geen brilletje in ons handen krijgen gedrukt bij het betreden van de bioscoopzaal. Het gebeurt maar weinig dat invloedrijke mensen binnen de filmwereld zich op negatieve wijze uitlaten over de hype. Maar nu zorgt er eens een filmmaker voor een beetje tegenwicht, namelijk Christopher Nolan.

De The Dark Knight regisseur brengt zijn enorm geanticipeerde Inception binnenkort enkel uit in 2D, hoewel het een typische film is die zich leent voor een driedimensionale behandeling. Nolan en cinematograaf Wally Pfister hebben zich in het verleden al niet al te enthousiast uitgelaten over 3D, en de regisseur zou zichzelf willen omschrijven als "een niet al te grote fan" van de 3D gekte.

Toch lijkt Nolan overstag te moeten gaan met betrekking tot toekomstige films, met name de nieuwe Batman sequel. Nadat hij zijn mening over 3D had gegeven zei hij tegenover Heat Vision het volgende: "We did tests on Inception to look at the post conversion process, and they worked very well. It's quite easy to do, in fact. But it takes a little time, and we didn't have the time to do it to the standard that I would have been happy."

Nolan lijkt dus toch te moeten buigen voor 3D. Uiteindelijk bepaalt toch het publiek hoe het eindproduct er uit komt te zien: "But really it's going to be up to audiences to decide how they want to watch their films." We weten allemaal dat het publiek het wil, en dat de studio het dus ook wil. We kunnen er dus wel van uit gaan dat Bruce Wayne en co ook niet aan 3D zullen ontkomen. Nu maar hopen dat het een beetje fatsoenlijk gedaan wordt, en niet zo halfbakken als bij Clash of the Titans.



NieuwsFilm

meest populair