Algemeen

Christopher Nolan geen fan van 3D

Wat betekent dit voor Batman 3?

door Jan-Peter Rook op 14.06.2010 om 17:25 in Algemeen
De filmwereld wordt momenteel overheerst door 3D. Alles en iedereen lijkt er in mee te gaan en we kijken bijna raar op als we geen brilletje in ons handen krijgen gedrukt bij het betreden van de bioscoopzaal. Het gebeurt maar weinig dat invloedrijke mensen binnen de filmwereld zich op negatieve wijze uitlaten over de hype. Maar nu zorgt er eens een filmmaker voor een beetje tegenwicht, namelijk Christopher Nolan.

De The Dark Knight regisseur brengt zijn enorm geanticipeerde Inception binnenkort enkel uit in 2D, hoewel het een typische film is die zich leent voor een driedimensionale behandeling. Nolan en cinematograaf Wally Pfister hebben zich in het verleden al niet al te enthousiast uitgelaten over 3D, en de regisseur zou zichzelf willen omschrijven als "een niet al te grote fan" van de 3D gekte.

Toch lijkt Nolan overstag te moeten gaan met betrekking tot toekomstige films, met name de nieuwe Batman sequel. Nadat hij zijn mening over 3D had gegeven zei hij tegenover Heat Vision het volgende: "We did tests on Inception to look at the post conversion process, and they worked very well. It's quite easy to do, in fact. But it takes a little time, and we didn't have the time to do it to the standard that I would have been happy."

Nolan lijkt dus toch te moeten buigen voor 3D. Uiteindelijk bepaalt toch het publiek hoe het eindproduct er uit komt te zien: "But really it's going to be up to audiences to decide how they want to watch their films." We weten allemaal dat het publiek het wil, en dat de studio het dus ook wil. We kunnen er dus wel van uit gaan dat Bruce Wayne en co ook niet aan 3D zullen ontkomen. Nu maar hopen dat het een beetje fatsoenlijk gedaan wordt, en niet zo halfbakken als bij Clash of the Titans.

23 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Yanggie

Avatar

En ik ben fan van Nolan.

ThomasG

Avatar

Amen! laat ' m IMAX maar verder gaan uitdiepen, 3d is een grimmige 80's rage die maar niet dood wil.

SunChaser

Avatar

3D is pas 3D als het word opgenomen zoals Avatar, dus of op die manier of gewoon niet

Steve-O

Avatar

Doe dan maar lekker IMAX, kan dat ook verder ontwikkelt worden hè:+
3D past veel meer bij Spider-Man dan bij Batman (als je het met superhelden-films vergelijkt).
Hopenlijk laat WB. deze compleet in IMAX geschoten worden dan doen ze al die andere superhelden films van hun maar in 3D, maar Batman.....:N

Remco

Avatar

Oprotten met die 3D troep gewoon de derde Batman zonder 3D maar met Imax T+)

Ereptile

Avatar

Ereptile ook geen fan van 3D! :W Liever gewoon Batman 3 in IMAX! :D

fokkeyou

Avatar

Het grote publiek op dit forum lijkt de voorkeur te geven aan IMAX, en ik ook. 3D mag van mij net zo snel vertrekken als dat het gekomen is. Bij IMAX is het "meeleef-effect" wat mij betreft tien keer sterker dan bij 3D.

sjef

Avatar

Ik ben ook geen fan van 3d want van die brilletjes krijg ik koppijn :S

nog steeds wachten in spanning op batman 3 :D

MikeyMo

Avatar

3D is leuk als gimmick, maar ik zit nou niet echt te wachten op alles films in 3D

Decepticon

Avatar

Remco "oprotten met die 3D troep gewoon de derde Batman zonder 3D maar met Imax T+)"
Amen Remco!! Oprotten met die 3D :-S
Hoezo 'it´s up to the audience`s'? Sinds wanneer bepaalt het publiek hoe het eindproduct er uit komt te zien? Dat bepalen de studio´s altijd nog. En die hebben niet echt in de gaten wat het publiek wil.
Want als ik de meeste filmsites lees en links en rechts zo hoor, komt de hele 3D gimmick de meesten al behoorlijk de strot uit! Ik hoop dat de studio´s dat een beetje doorkrijgen.

Welke regisseurs en acteurs durven tegen de studio´s in opstand te komen? Zelfs Bay is gezwicht, hij was groot tegenstander van 3D, noemde het al een gimmick.
Het voegt ook niks toe, Imax wel en niet alleen het grote publiek hier, maar op de meeste filmsites men geeft voorkeur aan Imax.

wallace

Avatar

Van mij hoeft de 3d helemaal niet.
Ik vind het echt niet bijzonder.
Toen ik naar Avatar ging, vond ik het niet echt erg speciaal.

UniMatriX

Avatar

Ik kan me aansluiten bij bovenstaande reacties.
Lekkker scherp met uitstekend geluid in IMAX, is veel beter en belangrijker!

donzuiderman

Avatar

Het grootste probleem is dat de studio's denken dat het publiek 3D films wil omdat ze zo belachelijk veel geld opleveren. Maar ja, wat wil je als je 20 euro voor één bioskaartje moet betalen...

En als iets veel geld oplevert, wordt het in de media gebracht als de nieuwe revolutie. Ook alle tv's en blu-ray's moeten ineens 3D. En wij blijven maar kopen kopen kopen... :N

Ik hoop echt dat die 3D onzin snel weer verdwijnt. Ik heb zelf Avatar in IMAX 3D gezien, maar zelfs bij die film vond ik het 3D weinig toevoegen aan het verhaal. Het bepaalt juist waar op het scherm je kunt kijken. Heel vervelend. Ik wil dat zelf bepalen!

Steadicam

Avatar

"nieuwsbericht" "We weten allemaal dat het publiek het wil."
Ik betwijfel of dat goed onderzocht is. Dat mensen massaal naar 3D-films gaan, betekent niet dat 3D omarmd wordt. Zeker als een film alleen maar in 3D wordt uitgebracht, kun je daar niks over zeggen. Typisch gevalletje van een misleidende, commercieel wenselijke conclusie van de filmmaatschappijen .

wla

Avatar

Ik ben absoluut geen fan van 3D, maar zolang er ook een 2D-versie van de films in de bioscoop komt kunnen ze hun brilletjes steken daar waar het licht niet schijnt (vuiler zal het er niet op worden heb ik begrepen).

Laat de 3D-nerds maar veel betalen voor hun ticket. De maatschappijen verdienen dan meer en misschien dat ze met dat geld wat meer risico's pakken met bepaalde films. Persoonlijk ben ik nogal een fan van films die een beetje out-of-the-box zijn. Wat meer risico en creativiteit kan nooit kwaad.

eppy

Avatar

Ik ben een enorme batmancomic fan en spaar deze dan ook, maar ik zou echt balen als batman in 3D uitkomt....

WoUtoMatiC

Avatar

Ik sluit me aan bij de rest. 3D is zooo 1983.

FilmAddict

Avatar

Ik hoef die 3D troep echt niet

benjamin

Avatar

Voor mij is 3D niet echt nodig, maar er zijn volgens mij wel meer zalen waar ze 3D hebben dan IMAX, dus is het ook logisch dat ze daarop mikken.

Steve-O

Avatar

benjamin "Voor mij is 3D niet echt nodig, maar er zijn volgens mij wel meer zalen waar ze 3D hebben dan IMAX, dus is het ook logisch dat ze daarop mikken."

Én 3D brengt meer geld op, als ze het in IMAX zouden filmen niet echt...

Decepticon

Avatar

Steve-O "Én 3D brengt meer geld op, als ze het in IMAX zouden filmen niet echt..."
Ik ben best bereid om wat extra te betalen voor IMAX, niet voor die gimmick die 3D heet.
Ik hoop dat we hier in het noord-oosten ook nog eens een IMAX bioscoop krijgen, of iig dat Utopolis een Imax zaal bijbouwt.

Steve-O

Avatar

Decepticon "Ik ben best bereid om wat extra te betalen voor IMAX, niet voor die gimmick die 3D heet.
Ik hoop dat we hier in het noord-oosten ook nog eens een IMAX bioscoop krijgen, of iig dat Utopolis een Imax zaal bijbouwt."

IMAX kaartjes zijn inderdaad ook duurder, maar er zijn er maar 3(:?) in heel Nederland...Hopenlijk komen er meer en vooral 1 in Utrecht:-S
Dat zou vet zijn>Smiley face

Decepticon

Avatar

Steve-O "IMAX kaartjes zijn inderdaad ook duurder, maar er zijn er maar 3(:?) in heel Nederland...Hopenlijk komen er meer en vooral 1 in Utrecht:-S
Dat zou vet zijn>Smiley face"
IMAX is the future for cinema's :-S
Zou erg vet zijn als er meer zouden komen, ik ga er eigenlijk ook wel een beetje vanuit. Ik snap alleen niet waarom Utopolis er niet direct aan begonnen is, de Utopolis bios in Emmen(waar ik altijd heenga) bestaat nog maar een jaar of 4, Mission Impossible 3 was 1 van de 1e films die ik er gezien heb en die is van 2006. Als ze slim waren hadden ze direct een IMAX zaal gebouwd.
IMAX is the way to go!

NieuwsFilm

meest populair