Eindelijk duidelijkheid over The Tree of Life

Wanneer kunnen we de nieuwste Terrence Malick, met Brad Pitt en Sean Penn in de hoofdrollen, nu eens in de bioscopen zien?

Filmfans over de hele wereld wachten nu al jaren op de nieuwe film van Terrence Malick, cultregisseur van films als Badlands en Days of Heaven. De opnames van The Tree of Life zijn drie jaar geleden al afgerond, maar door de tijd die Malick altijd neemt voor de montage van zijn films, is de film nog steeds niet in de bioscopen verschenen. Er komen echter wel steeds meer reacties van mensen die de film in een testscreening hebben gezien en het feit dat de film ook al een rating van de Amerikaanse kijkwijzer heeft gekregen, moet toch betekenen dat de film nu af is.

De laatste weken kreeg de soap een nieuwe wending toen distributeur van de film, Apparition Films, honderd werknemers op straat zetten en aankondigde The Tree of Life te willen verkopen aan een aandere distributeur. Het duurde niet lang voor Fox Searchlight gretig toehapte en mededeelde dat zij de film pas in 2011 zouden verspreiden.

Dit nieuws betekent dat het minstens nog een jaar zal duren voor The Tree of Life uitkomt, omdat Fox Searchlight, distributeur van films als Juno en Slumdog Millionaire, de film zo laat mogelijk in het jaar zal willen uitbrengen om meer kans te maken bij de Oscaruitreiking. Hopelijk blijken al die vertragingen uiteindelijk toch nog de moeite waard te zijn.

Dit is de synopsis die Fox Searchlight van de film heeft vrijgegeven:

From the acclaimed director of such classic films as Badlands, The Thin Red Line and Days of Heaven, The Tree of Life is the impressionistic story of a Midwestern family in the 1950’s chronicling the journey of the eldest son, Jack (played as an adult by Sean Penn), through the innocence of childhood to his disillusioned adult years - trying to reconcile the complicated relationship with his father (Brad Pitt). Jack finds himself a lost soul in the modern world, seeking answers to the origins and meaning of life while questioning the existence of faith.



NieuwsFilm

meest populair