Talloze actrices in gevecht om dezelfde rol

Geen Jolie, geen Johansson, geen Lively, geen Portman, geen Weisz...wie speelt dan wel de hoofdrol in Alfonso Cuarón's 'Gravity'?

Er zijn al heel wat namen naar voren gekomen met betrekking tot de vrouwelijke hoofdrol in Alfonso Cuarón’s Gravity: Angelina Jolie, Scarlett Johansson, Blake Lively, Rachel Weisz en onlangs nog Natalie Portman. Hier kunnen we nu weer een nieuwe naam aan toevoegen, namelijk die van Sandra Bullock. Warner Bros. schijnt zich druk te maken om het feit dat de sci-fi film van 80 miljoen dollar voornamelijk één en dezelfde persoon in beeld zal hebben, dus willen ze een actrice van formaat. Bullock won dit jaar een Oscar voor haar rol in The Blind Side en komt o.a. daardoor nu in aanmerking voor Gravity, een film die overigens wordt omschreven als 'Castaway in de ruimte'.

Cuarón zag het helemaal zitten in Natalie Portman en had haar reeds een aanbod gedaan. De regisseur was bereid met een lager budget een het werk te gaan als hij de film met Portman mocht doen. De actrice wekte Cuarón's aandacht door middel van haar werk in Black Swan. Haar besluit omtrent Gravity wordt een dezer dagen verwacht.

Maar CinemaBlend bericht nu dus dat WB veel liever aan het werk gaat met Sandra Bullock, onlangs nog uitgeroepen tot de ‘machtigste actrice in Hollywood’. Ze is erg voorzichtig met het kiezen van rollen sinds haar Oscar en kiest alleen voor echt speciale projecten.

De opnames voor Gravity moeten in januari aftrappen. De film heeft al een klein rolletje voor Robert Downey, Jr. Het script komt van Cuarón’s zoon Jonás en het gaat over een groep astronauten die in de ruimte bezig is met een reparatie aan de Hubble telescoop. Een groot aantal leden wordt echter gedood door resten van een ontplofte satelliet. Uiteindelijk blijft een vrouwelijke astronaut over, die uit alle macht probeert om terug te keren naar de Aarde en haar dochter weer in de armen te sluiten. De film staat gepland voor 2012.



NieuwsFilm

meest populair