Toy Story 3 gaat voor Oscar 'Beste Film'

Pixar en Disney hebben weer een geniale campagne bedacht!

Disney en Pixar weten inmiddels wel wat het is om een Oscar te winnen voor ‘Beste Animatiefilm’. In 2011 richten ze echter een stuk hoger en zetten ze alles op alles om ook de Oscar voor ‘Beste Film’ in de wacht te slepen. Onlangs is een campagne van start gegaan waarin personages uit Toy Story 3 verwerkt zijn in posters van ‘Beste Film’ winnaars van eerdere jaren. Het gaat om de films The Godfather Part II, West Side Story, On The Waterfront, The Silence Of The Lambs, Titanic en Forrest Gump. Deze zullen de komende maanden allemaal de Toy Story behandeling krijgen. Twee posters werden al gepubliceerd, namelijk die van Shakespeare in Love en The Lord of the Rings: The Return of the King. Deze vind je onderaan het bericht.

Tegenover Deadline zei Walt Disney Studios Chairman Rich Ross het volgende:



Het punt van de posters, bijvoorbeeld in het geval van LOTR, is om de leden van de Academy te doen denken: “not since Return of the King has a sequel won Best Picture. Maybe it’s that time again.”

Op 27 februari 2011 zullen we zien of de campagne zin heeft gehad. Dan worden de Oscars namelijk voor de 83ste keer verdeeld over de beste films van 2010.





NieuwsFilm

meest populair