Gouden films voor Loft, Dik Trom en Het Geheim

Het gaat op het gebied van het aantal bezoekers bijzonder goed met de Nederlandse film.

Het regende de afgelopen week Gouden Films, de prijs die het Nederlands Filmfestival uitreikt aan elke Nederlandse film die meer dan 100.000 bezoekers naar de bioscopen hebben getrokken. Die status was de film New Kids Turbo natuurlijk al na een aantal dagen gepasseerd, maar een drietal andere films heeft dit inmiddels ook bereikt.

Het gaat daarbij om Loft van Antoinette Beumer, Het Geheim van Joram Lürsen en Dik Trom van Arne Toonen. Van die drie titels is Dik Trom de echte verrassing. Na een aarzelend begin is de film van Eyeworks inmiddels uitgegroeid tot de Nederlandse Kerstfilm van 2010, die inmiddels al meer dan 250.000 bezoekers heeft getrokken.

Voor de andere twee grote publieksfilms, Loft en Het Geheim, was vooraf al gerekend op 100.000 bezoekers en heeft het nog relatief lang geduurd voor dit aantal daadwerkelijk was bereikt. Het Geheim had er een maand voor nodig en lijkt de bioscopen binnen afzienbare tijd weer te verlaten en Loft heeft nog iets meer tijd om tot een echt kassucces te kunnen uitgroeien. Dat zal in elk geval moeten gebeuren voor eind januari, want dan komt die volgende grote Nederlandse publieksfilm, Sonny Boy, al uit.



NieuwsFilm

meest populair