Alweer een terugkerend gezicht in The Hobbit?

Welke elf volgt het voorbeeld van o.a. Ian McKellen, Cate Blanchett, Elijah Wood en Andy Serkis?

Sinds de opnames van The Hobbit eindelijk van start zijn gegaan is het weer een beetje stil geworden rondom de productie van Peter Jackson. De regisseur lijkt de film graag te willen maken zonder al te veel naar buiten te brengen. Toch komt er heel af en toe wel eens een interessant nieuwsfeitje naar buiten.

Jackson schijnt er alles aan te doen om Bret McKenzie (Flight of the Conchords) terug te halen om een personage te spelen dat slechts enkele seconden was te zien in The Fellowship of the Ring en The Return of the King.

In Fellowship speelt McKenzie een elf die erg kort te zien is tijdens de bijeenkomst van de raad waar de plannen worden besproken om de ring te vernietigen. Nadat Frodo zijn last accepteert richt de camera zich ineens op een onbekende elf, gespeeld door McKenzie. De elf heet Figwit, wat een afkorting is voor "Frodo is grea...who is that?". Dit was een uitspraak van een fan toen hij de elf voor het eerst zag. De elf draagt deze naam zelfs op de officiële LotR trading cards.

De eerste van de twee The Hobbit films kunnen we in december 2012 verwachten, een jaar later de tweede. Hieronder enkele filmpjes om je kennis over Figwit bij te schaven.







NieuwsFilm

meest populair