Johnny Depp dichtbij deal vijfde Pirates

Mogelijk zouden Pirates 5 en 6 back-to-back opgenomen worden.

Terwijl Pirates of the Caribbean: On Stranger TIdes alweer een miljard dollar binnen heeft gesleept in de wereldwijde box-office, beginnen de verhalen over een vijfde film een stuk serieuzer te worden. Dit namelijk omdat hoofdrolspeler Johnny Depp volgens de laatste berichten klaar is om een vijfde film te maken.

In januari gaf Depp al te kennen dat een vijfde deel een serieuze mogelijkheid voor hem was. "Zolang we alle puzzelstukjes kunnen samenbrengen, zou ik het beslist overwegen," vertelde hij. Die opmerking werd nog sterker toen bleek dat Disney screenwriter Terry Rossio, die ook de overige vier scenario’s schreef, inhuurde om een vijfde avontuur van Jack Sparrow te schrijven.

In maart gaf Depp aan dat hij wel enkel wilde dat er een vijfde film zou komen als de integriteit van de filmserie bewaard zou blijven. “We zouden ons een beetje terughoudend moeten tonen. Ze moeten speciaal zijn, zoals ze speciaal voor mij zijn,” aldus Depp.

Nu blijkt dat Depp ondertussen dichtbij een deal staat. The Wrap bericht namelijk dat hij op het punt zou staan het contract voor een vijfde, en mogelijk een zesde film te ondertekenen. Leuk detail: de website bericht ook dat de acteur ondertussen zo’n 350 miljoen dollar heeft verdiend met de films, dus de kans is groot dat hij terugkomt. Daarnaast steunt de franchise natuurlijk in grote mate op de acteur, dus zal Disney er waarschijnlijk alles aan doen te zorgen dat hij de rol wederom op zich neemt.

Daarnaast zou er een ‘wish list’ bestaan, van regisseurs waarvan Disney denkt dat ze geschikt zijn de vijfde film te regisseren. Dit omdat Rob Marshall, die de vierde film regisseerde, volgens de laatste berichten niet terug zou komen. Genoemde namen zijn Tim Burton, Sam Raimi, Chris Weitz en Alfonso Cuaron. Verder doet het verhaal de rondte dat Pirates 5 en 6 back-to-back gemaakt zullen worden, zoals eerder met de tweede en derde film gebeurde.

De komende tijd is Depp overigens nog druk met andere films. Op dit moment films hij Dark Shadows en vervolgens The Lone Ranger. Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides draait nog in de bioscopen. Bekijk hier het bioscoopoverzicht en hieronder nog eens de trailer.



NieuwsFilm

meest populair