Lionsgate nu alweer bezig met sequel op The Hunger Games

De studio heeft nu alweer een schrijver voor 'Catching Fire' op het oog.

Het duurt nog even voordat we kunnen gaan genieten van Gary Ross' sci-fi actiefilm The Hunger Games, namelijk 29 maart, maar toch richt Lionsgate zich al op het beoogde vervolg: Catching Fire. De sequel, die net als het eerste deel is gebaseerd op Suzanne Collins‘ romantrilogie, staat gepland voor 22 november 2013. Hoewel er maar drie boeken zijn geschreven, is het de bedoeling dat er uiteindelijk vier films worden gemaakt à la Harry Potter en Twilight.

Hoewel dit nog ver weg is wil Lionsgate een schrijver aanstellen om het script van de sequel te verzorgen. De grote favoriet is op dit moment Simon Beaufoy, de scenarist van onder meer Slumdog Millionaire en 127 Hours. Gary Ross zal hoogstwaarschijnlijk wederom de regie voor zijn rekening nemen.

Het was in eerste instantie de bedoeling dat Ross en Suzanne Collins, die een groot deel van het schrijfwerk deden bij The Hunger Games, de sequel ook zouden pennen. Het werk dat gepaard gaat met de post-productie van The Hunger Games is echter zo veeleisend dat Lionsgate buiten de deur naar een scenarist zoekt.

In de verfilming van het eerste boek uit de bekende The Hunger Games boekentrilogie van Suzanne Collins is het toekomstige Verenigde Staten opgedeeld in 12 districten, die allen onder bewind staan van een centrale overheid. Elk jaar dwingt deze overheid elk district om twee kinderen te kiezen die moeten deelnemen aan de live op tv uitgezonden Hongerspelen, een gevecht op leven en dood die naast eer en glorie ook voedsel oplevert voor het winnende district.

De hoofdrollen in The Hunger Games zijn weggelegd voor Jennifer Lawrence als Katniss Everdeen, Elizabeth Banks als Effie Trinket, Josh Hutcherson als Peeta Mellark, Amandla Stenberg als Rue, Liam Hemsworth als Gale Hawthorne, Alexander Ludwig als Cato, Woody Harrelson als Haymitch Abernathy en rockster Lenny Kravitz als het personage Cinna.

Hier nog eens de onlangs vrijgegeven trailer:



NieuwsFilm

meest populair