Gary Ross niet vertrokken bij The Hunger Games sequel

Het lijkt ook erg onwaarschijnlijk dat hij dat zal doen.

Sinds een paar weken doet het gerucht de ronde dat The Hunger Games regisseur Gary Ross mogelijk niet terug zal keren voor het vervolg. Volgens Deadline zijn die geruchten simpelweg niet waar.

Het idee dat Ross zijn kans om Catching Fire te regisseren zomaar weg zou gooien is niet logisch. Hij heeft destijds erg zijn best moeten doen om The Hunger Games überhaupt te mogen regisseren, en die film blijkt nu de grootste hit uit zijn carrière. Om die kans dan te vergooien op basis van een discussie rond zijn salaris lijkt vreemd. Blijven voor het vervolg, waar het publiek daadwerkelijk op zit te wachten, en dat gegarandeerd een hit zal zijn, lijkt niet zo’n vreemd idee.

Daar komt nog eens bij dat Ross al veel tijd in de productie van Catching Fire heeft gestoken. Zo werkte hij tot november vorig jaar samen met schrijfster Suzanne Collins aan het scenario van het vervolg. Toen huurden ze Simon Beaufoy in, die eerder het scenario van Slumdog Millionaire schreef. De postproductie van The Hunger Games samen met het scenario van Catching Fire bleek teveel werk voor Ross. Daarnaast heeft hij ondertussen ook een goede band opgebouwd met de cast en crew van de film. Het lijkt dus onwaarschijnlijk dat Ross zal besluiten zijn plek op de regiestoel op te geven.

Het antwoord daarop kan al snel komen. Hoofdrolspeelster Jennifer Lawrence heeft naast haar contract bij Lionsgate voor The Hunger Games een contract lopen bij Fox voor X-Men: First Class. De actrice had eerder bij Fox getekend, waardoor zij dus de eerste keus zijn. Desondanks was Fox zo coulant om Lionsgate voor te laten gaan, aangezien zij het scenario van Catching Fire al klaar hebben.



NieuwsFilm

meest populair