Algemeen

The Dark Knight Rises duurt 160 minuten

En de derde trailer is dichterbij dan je denkt.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot op 23.04.2012 om 10:40 in Algemeen
Voorafgaand aan de Noord-Amerikaanse bioscooprelease van Marvels The Avengers is de derde trailer te zien van Warner Bros.'/DC Comics' The Dark Knight Rises. Dit ontdekte de website Nolan Fans op een website van Warner Bros., die het gerucht ondertussen heeft bevestigd. Dit doet terug denken aan 2008. Toen werd de definitieve trailer van The Dark Knight geplakt voor Iron Man. De trailer zou de start zijn van een grootschalige on- en offline reclamecampagne.

Ook de speelduur van de laatste Batman film van Christopher Nolan zou zijn ontdekt. Op de website Australian Event Cinemas staat naast de synopsis vermeldt dat de film 2 uur en 40 minuten gaat duren. Dit is zo'n zeven minuten langer dan TDK. Hieronder een dump van het stukje:
TDKR draait vanaf 25 juli 2012 in de Nederlandse (IMAX) bioscoop. De twee eerdere trailers:

51 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Remco

Avatar

Steve-O "Prima speelduur. En dan nog te bedenken dat er meer dan een uur aan IMAX materiaal in zit!!! :~ 8-) :E :+ :Y T+) :W

The Avengers komt hier eerder uit, dus nog geen TDKR trailer, maar gaan jullie de bootleg kijken als 'ie eenmaal uitlekt??? Of wachten jullie, net zoals ik, op de HD versie op internet of in de bios?"


Ik probeer het altijd niet te kijken maar helaas doe ik het toch :N
Maar daar blijft het ook bij, probeer alle clipjes en dat soort dingen te laten liggen. Snap dat studio's dat uitbrengen maar van mij hoeft dat niet, zeker omdat er geen context in die scenes zit. En wat ik helemaal vermijd zijn een hele opening van 5 minuten ofzo Zoveel Imax materiaal is idd erg goed nieuws daar kun je niet genoeg van hebben :)

AlexDeLarge

Avatar

Ed Crane "Nou nou, beetje overdreven, als mede-crane kan ik zeggen dat dit een beetje eennodig heethoofderige reactie is Alex... En voor de speelduur, bij de andere twee was het ook goed, ik heb gewoon vertrouwen in Nolan. Een slotstuk mag best lekker episch zijn, ook qua speelduur."


Zucht.

Bij sommige mensen is het beter om gewoon kortaf te blijven. Ik kan er wel omheen lullen, maar bij sommige mensen zet een discussie toch geen zoden aan de dijk. Als jij vindt dat dat heethoofderig over komt, tja...

Frietgezicht

Avatar

Snap niet dat zoveel mensen denken dat Batman doodgaat. Nolan wou gewoon een mooie reeks neerzetten en zich na 3 films weer op andere dingen richten en het is niet zo dat er geen deel 4 komt omdat Batman doodgaat.
Het zou origineel zijn op zich maar zie het nut er niet echt van in om de held dood te laten gaan. (Terwijl dat bij films als Gladiator en Leon wel nut/reden/doel had)

skullsplitter

Avatar

Prachtig, maar dan weet ik dat ik deze keer geen bier moet drinken als ik ga kijken, want dat was tijdens de tweede keer bezoeken wel aanleiding om 2x naar de plee te moeten...

Jonathancrane

Avatar

AlexDeLarge "Daar is werkelijk niets ironisch aan. Zoek de definitie van het woord 'ironie' maar eens op. Heb je niets iets beters te doen ofzo? Het recenseren van het plaatje bij dit nieuwsbericht ofzo?"


Heb ik allang gedaan in mijn 1-man show - JC Reviews. Je hoeft niet gelijk aan te vallen, het klonk alleen grappig.

Als je de speelduur te lang vindt, ben je waarschijnlijk gaan fan. Een echte fan wilt natuurlijk dat het nooit zou stoppen.

batmaster

Avatar

Batman Begins=140 min, The Dark Knight=152 minuten, The Dark Knight Rises=160. Nolan heeft steeds 10 min langer nodig om dingen uit te leggen :P

2ndSystem

Avatar

Nolan laat zien hoe uit moet! lekker lang:E
Dit wordt het volgende bioscoopbezoek:)
Sorry Avengers, maar uhh... 3D? extra blurry, extra hoofdpijn, extra geld dokken?O+ my ass dus Batman it is!
pfff, en Marvel knipt lekker overal in zodat zelfs Avengers MAAR 141min duurt, terwijl ze dondersgoed weten dat elke fan gewoon zat te wachten op een dikke 3uur, el trieste!
en ja Batman 1 duurde ook zo'n 140 minuten maar die film is gecentreerd op Batman, niet Batman & friends;)

Edy

Avatar

Echt vet...kan van mij langer duren...maar gaat the dark knight dood denken jullie? zou wel een epic afsluiting zijn...zie je bijna nooit zo een einde...

Megahoofd

Avatar

HEEERRRLIIIIJJKKKKKK....

en dan komt ie op dvd uit, excuses BLU RAY met die extra minuten.

kan niet wachten!

B0ris

Avatar

Edy "echt vet...kan van mij langer duren...maar gaat the dark knight dood denken jullie? zou wel een epic afsluiting zijn...zie je bijna nooit zo een einde..."
'
Ik weet het echt niet, het is wel duidelijk dat er op het einde iets gebeurd waardoor die ermee stopt. Maar of die dood gaat ... ik weet et niet.

batmaster

Avatar

Nice! Als het maar goede 160 minuten zijn. Maar daar heb ik de volste vertrouwen in!

IvarW

Avatar

Mooie speelduur! Ben er blij mee!

chewy

Avatar

Ik kan niet wachten op de TDKR :W , ik heb dit weekend nog batman begins gekeken en het blijft een vete film net zoals the dark knight T+)

;)

AlanWake

Avatar

Ik vind het redelijk lang vergeleken met sommige films die nu hier maar anderhalf uur duren.
En ben blij dat ze dus ruim de tijd nemen voor het verhaal

Btw, Derde trailer ? Can't wait!

jaime91

Avatar

Frietgezicht "Snap niet dat zoveel mensen denken dat Batman doodgaat. Nolan wou gewoon een mooie reeks neerzetten en zich na 3 films weer op andere dingen richten en het is niet zo dat er geen deel 4 komt omdat Batman doodgaat.
Het zou origineel zijn op zich maar zie het nut er niet echt van in om de held dood te laten gaan. (Terwijl dat bij films als Gladiator en Leon wel nut/reden/doel had)"

Zowel Nolan als Bale haken af en volgens mij heeft Morgan Freeman ook al gezegd dat het hierna voor hem ook wel klaar is dus veel hoop voor een 4de is er niet.

Ontopic:160 minuten vind ik een mooie speelduur voor deze afsluiter van de Nolan Batman Saga. Ik kan niet wachten! T+)

AlexDeLarge

Avatar

Jonathancrane "Heb ik allang gedaan in mijn 1-man show - JC Reviews. Je hoeft niet gelijk aan te vallen, het klonk alleen grappig.

Als je de speelduur te lang vindt, ben je waarschijnlijk gaan fan. Een echte fan wilt natuurlijk dat het nooit zou stoppen."


Is nauwelijks aanvallen. Als je dat al grappig vond zet je een erg lage standaard. Een film heeft zelden een excuus om langer dan 130 minuten te zijn. Heeft niets met toewijding te maken. Zeikerd.

Marielle88

Avatar

Http://batman-news.com/2012/04/24/christopher-nolan-reveals-new-the-dark-knight-rises-footage-at-cinemacon-2012/

Ed Crane

Avatar

Nou nou, beetje overdreven, als mede-crane kan ik zeggen dat dit een beetje eennodig heethoofderige reactie is Alex... En voor de speelduur, bij de andere twee was het ook goed, ik heb gewoon vertrouwen in Nolan. Een slotstuk mag best lekker episch zijn, ook qua speelduur.

wallace

Avatar

Geniaal, heb echt zin, 160 minuten Batman :~

Bateman

Avatar

Als dit waar is: TE KORT! :-)

Decepticon

Avatar

Steve-O "maar gaan jullie de bootleg kijken als 'ie eenmaal uitlekt??? Of wachten jullie, net zoals ik, op de HD versie op internet of in de bios?"
Ik wacht wel tot de HD versie online staat T+)

Decepticon

Avatar

Remco "En wat ik helemaal vermijd zijn een hele opening van 5 minuten ofzo"
Dat is idd helemaal erg, ga je zo'n hele opening kijken, moet je nog een half jaar wachten tot je de rest van de film kan zien O+ Ik snap niet dat mensen zoiets willen zien.

Moviemagic

Avatar

Voor mij maakt het nooit uit hoe lang een film duurt zolang de kwaliteit maar goed is. Ik heb geen zin om tegen een film van 3 uur te kijken waarvan 1 uur ontzettend saai en onnodig was. Een film die 90 minuten duurt waarbij je het gevoel hebt dat niet alles in het verhaal goed is uitgemeten is ook niet goed.

Ik denk dat TDKR hier wel goed aan doet, maar die beslissing laat ik wel als ik hem gezien heb. Mijn verwachtingen zijn zo hoog dat het uiteindelijke resultaat alleen kan zakken.

MoJo

Avatar

Ha dan is toch mooi dat er een pauze in de voorstelling bij ons zit :)

Steve-O

Avatar

Ed Crane "Ik begrijp je wel dat je'm meerdere keren hebt gekeken, dat was natuurlijk nodig om te kunnen begrijpen wat Bane nu eigenlijk zegt ;)"

Haha, nou nee ;).

Jonathancrane

Avatar

Al duurt deze film 240 minuten, maak mij dat uit. Ik wil het zo graag zien !

Blockbuster

Avatar

De aftiteling alleen duurt al 10 minuten. :)

Ik gok 140-145 min. film totaal (recensies tellen altijd 5 min. erbij, zie ook IMDB & Veronica Magazine: alle filmbeoordelingen zijn altijd +5 min.).

Ed Crane

Avatar

Banned "Alright mooie speelduur zeg 160 minuten ! Heb er nu nog meer zin in. Hopelijk weer zo'n trailer die niet teveel toont zoals de vorige. Daar kregen we 2 minuten van die 160 te zien! Veel van deel 3 hebben we dus nog niet gezien! Ik ben benieuwd. 180 minuten had wel heel mooi geweest. Je vraagt je af waar die 80 minuten zijn van die 4uur durende versie ?"


Dat van die 4 uur durende versie was sowieso niet echt waar. Maar zulk soort cuts zijn assembly cuts, waar alle shots in voorkomen in hun maximale duur en zo, te lang voor een normale pacing, puur om de studio te laten zien wat je aan materiaal hebt. Dit betekent niet dat er enorm veel scenes en plotlijnen zijn uitgesneden voor de uiteindelijke versie, alles is gewoon veel langer. Het is dan nooit de bedoeling dat een film zo lang wordt. Waarom zou een studio voor een enorm dure blockbuster nog eens miljoenen extra uitgeven voor 80 minuten aan scenes die er toch niet inkunnen: je weet van te voren al dat een film geen 4 uur mag duren.

movieplanet124

Avatar

Yes ben blij dat die zo lang duurd. Hij mag van mijn nog wel langer duren hahah kan niet wachten tot die er is geweldig nu al

Ed Crane

Avatar

Steve-O "Tja, ik ben wat dat betreft zwak.. De proloog heb ik al meerdere keren gezien"


Ik begrijp je wel dat je'm meerdere keren hebt gekeken, dat was natuurlijk nodig om te kunnen begrijpen wat Bane nu eigenlijk zegt ;)

AlexDeLarge

Avatar

Jonathancrane "Ironisch om dat te zeggen met jou profielnaam :+"


Daar is werkelijk niets ironisch aan. Zoek de definitie van het woord 'ironie' maar eens op. Heb je niets iets beters te doen ofzo? Het recenseren van het plaatje bij dit nieuwsbericht ofzo?

Bilbo

Avatar

Kom maar op met die film! Kom maar op met die trailer!!!

HEB ER ZIN IN!!!

benjamin

Avatar

Dikke twee uur en half dus (zitten ook credits bij die 160 minuten): tof, dat betekent dat Nolan de tijd krijgt om het verhaal te vertellen. Alleen spijtig dat dat waarschijnlijk ook een vertoning met pauze betekent.

movieDriver

Avatar

Heerlijke speelduur

kan niet wachten op deze epichse master Film :)BANE :Y

Steve-O

Avatar

Prima speelduur. En dan nog te bedenken dat er meer dan een uur aan IMAX materiaal in zit!!! :~ 8-) :E :+ :Y T+) :W

The Avengers komt hier eerder uit, dus nog geen TDKR trailer, maar gaan jullie de bootleg kijken als 'ie eenmaal uitlekt??? Of wachten jullie, net zoals ik, op de HD versie op internet of in de bios?

Jonathancrane

Avatar

AlexDeLarge "Te lang."


Ironisch om dat te zeggen met jou profielnaam :+

Steve-O

Avatar

Remco "Ik probeer het altijd niet te kijken maar helaas doe ik het toch :N
Maar daar blijft het ook bij, probeer alle clipjes en dat soort dingen te laten liggen. Snap dat studio's dat uitbrengen maar van mij hoeft dat niet, zeker omdat er geen context in die scenes zit. En wat ik helemaal vermijd zijn een hele opening van 5 minuten ofzo Zoveel Imax materiaal is idd erg goed nieuws daar kun je niet genoeg van hebben :)"

Tja, ik ben wat dat betreft zwak.. De proloog heb ik al meerdere keren gezien: EPIC! Maarja niet in z'n volle glorie natuurlijk.. De trailers kijk ik ook, soms vermijd ik het liefst alles bij sommige films maar dit is voor mij onweerstaanbaar.

Banned

Avatar

TheRock "mwa....veel te lang, the dark knight was geweldig, volgens The Rock kan het alleen maar slechter, vergeleken bij de eerste 2 delen."


Haha The Rock jaja goeie maatstaf!

Hancock

Avatar

Perfect :+

KeesjeNL

Avatar

Steve-O "Prima speelduur. En dan nog te bedenken dat er meer dan een uur aan IMAX materiaal in zit!!! :~ 8-) :E :+ :Y T+) :W

The Avengers komt hier eerder uit, dus nog geen TDKR trailer, maar gaan jullie de bootleg kijken als 'ie eenmaal uitlekt??? Of wachten jullie, net zoals ik, op de HD versie op internet of in de bios?"

Mensen die bootlegs kijken, en daarop vervolgens hun mening over de film baseren sporen niet helemaal:E! Nee, ik wacht absoluut tot die in de IMAX-zaal te bewonderen is!

Decepticon

Avatar

Blockbuster "De aftiteling alleen duurt al 10 minuten. :)

Ik gok 140-145 min. film totaal (recensies tellen altijd 5 min. erbij, zie ook IMDB & Veronica Magazine: alle filmbeoordelingen zijn altijd +5 min.)."
Inderdaad, maar er blijft nog een hele mooie lange speelduur over :)

Frietgezicht

Avatar

jaime91 "Zowel Nolan als Bale haken af en volgens mij heeft Morgan Freeman ook al gezegd dat het hierna voor hem ook wel klaar is dus veel hoop voor een 4de is er niet.

Ontopic:160 minuten vind ik een mooie speelduur voor deze afsluiter van de Nolan Batman Saga. Ik kan niet wachten! T+)"


Klopt ook wel dat er geen 4 komt maar dat heeft niks met een dode Batman te maken. Ik man best begrijpen dat Bale het na 3 films gehad heeft,en misschien wel met Nolan een 4e had gewild maar zonder Nolan geen zin heeft om mee te werken aan het uitmelken met een andere regisseur.

Banned

Avatar

Alright mooie speelduur zeg 160 minuten ! Heb er nu nog meer zin in. Hopelijk weer zo'n trailer die niet teveel toont zoals de vorige. Daar kregen we 2 minuten van die 160 te zien! Veel van deel 3 hebben we dus nog niet gezien! Ik ben benieuwd. 180 minuten had wel heel mooi geweest. Je vraagt je af waar die 80 minuten zijn van die 4uur durende versie ?

Aston

Avatar

wallace "Geniaal, heb echt zin, 160 minuten Batman :~"

Precies. Gewoon genieten. :)

TheRock

Avatar

Mwa....veel te lang, the dark knight was geweldig, volgens The Rock kan het alleen maar slechter, vergeleken bij de eerste 2 delen.

Ereptile

Avatar

Klinkt zeker niet verkeerd! :D Ben benieuwd!