Ridley Scott maakt Moses-biopic

De regisseur heeft nu maar liefst 36 projecten in ontwikkeling.

Volgens IMDb heeft Ridley Scott maar liefst 35 projecten in ontwikkeling, waaronder een Prometheus-vervolg, Blade Runner-vervolg en The Counselor. Natuurlijk is IMDb niet de meest betrouwbare bron als het om projecten die nog in ontwikkeling zijn, maar het zullen er nog altijd bijzonder veel zijn. We mogen nu nog een project toevoegen aan het lijstje: Scott vertelde in een interview met Esquire Magazine dat hij aan een film werkt, gebaseerd op het leven van Moses.

I’ve got something else in the works. I’m already doing it. It’s called ‘Moses.’ Seriously, seriously. It’s going to happen. I probably shouldn’t have let that slip out. I’m not supposed to say anything. It’s definitely in the cards, though. What’s interesting to me about Moses isn’t the big stuff that everybody knows. It’s things like his relationship with Ramses [II, the pharaoh]. I honestly wasn’t paying attention in school when I was told the story of Moses. Some of the details of his life are extraordinary.

The Playlist weet ons erop te wijzen dat er al twee andere Moses-films in ontwikkeling zijn. Zo is er Gods and Kings (met Steven Spielberg eraan verbonden) en een ander nog naamloos project, waarvan het scenario van Bill Collage en Adam Cooper geschreven is. Die laatste film moet in de stijl van 300 gemaakt worden.

Ondanks dat Scott ons ervan verzekert dat het project er komt - "it's going to happen" - betekent dat niet dat het project er snel zal komen. De komende maanden werkt hij aan de opnames van The Counselor en daarna zou hij een Western willen maken. Ook zal een vervolg op Prometheus hoog op de wenslijst van Fox staan.

Kortom: zesendertig projecten voor Scott nu.



NieuwsFilm

meest populair