Ken Watabane speelt samoerai in Japanse remake Unforgiven

Hij speelt daarmee de rol die Clint Eastwood in het origineel op zich nam.

Gisteren is bekend gemaakt dat Ken Watanabe (Inception, Memoirs of a Geisha, Batman Begins, The Last Samurai) de rol van Clint Eastwood en een Japanse remake van Unforgiven zal spelen. Warner Entertainment Japan zit achter het project, dat geregisseerd zal worden door Lee Sang-Il en Yurusarezaru Mono zal heten. Letterlijk vertaald betekent dat "Een ding dat niet vergeven kan worden".

De film speelt zich af in 1880. Watanabe speelt een samoerai met een gewelddadig verleden, die op het noordelijke eiland van Japan woont, Hokkaido. Daar woont hij samen met zijn vrouw, die van oorsprong een Ainu (de Aboriginal bevolking van het eiland) is. Watanabe is al jaren met pensioen, besluit één laatste opdracht op zich te nemen.

Koichi Sato is gecast in de rol die Gene Hackman in het origineel op zich had genomen, en Akira Emoto speelt de rol van Morgan Freeman. De opnames van het project zullen deze herfst plaatsvinden op Hokkaido en de film moet in de herfst van 2013 uitkomen.

Eastwood's origineel won in 1992 vier Oscars, die voor de Beste Film, Beste Regisseur, Beste Mannelijke Bijrol (Hackman) en Beste Editing.



NieuwsFilm

meest populair