Algemeen

Ken Watabane speelt samoerai in Japanse remake Unforgiven

Hij speelt daarmee de rol die Clint Eastwood in het origineel op zich nam.

door Jim Pedd op 21.08.2012 om 08:54 in Algemeen
Gisteren is bekend gemaakt dat Ken Watanabe (Inception, Memoirs of a Geisha, Batman Begins, The Last Samurai) de rol van Clint Eastwood en een Japanse remake van Unforgiven zal spelen. Warner Entertainment Japan zit achter het project, dat geregisseerd zal worden door Lee Sang-Il en Yurusarezaru Mono zal heten. Letterlijk vertaald betekent dat "Een ding dat niet vergeven kan worden".

De film speelt zich af in 1880. Watanabe speelt een samoerai met een gewelddadig verleden, die op het noordelijke eiland van Japan woont, Hokkaido. Daar woont hij samen met zijn vrouw, die van oorsprong een Ainu (de Aboriginal bevolking van het eiland) is. Watanabe is al jaren met pensioen, besluit één laatste opdracht op zich te nemen.

Koichi Sato is gecast in de rol die Gene Hackman in het origineel op zich had genomen, en Akira Emoto speelt de rol van Morgan Freeman. De opnames van het project zullen deze herfst plaatsvinden op Hokkaido en de film moet in de herfst van 2013 uitkomen.

Eastwood's origineel won in 1992 vier Oscars, die voor de Beste Film, Beste Regisseur, Beste Mannelijke Bijrol (Hackman) en Beste Editing.


9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

B@chelor

Avatar

Dit lijkt mij nou echt vet. Awesome news!

jaime91

Avatar

Zoals ik al zei toen ik dit nieuwtje gisteren in het oftopic topic plaatste, de perfecte keuze om Clint op te volgen. Geweldige acteur! Ben hier erg benieuwd naar.

Decepticon

Avatar

B@chelor "Dit lijkt mij nou echt vet. Awesome news!"
Helemaal met je eens, dit lijkt me ook echt wreed vet!

Dit is een remake om voor te juichen.

Thiver

Avatar

Grappig dat niemand er een probleem mee lijkt te hebben als een Amerikaanse filmklassieker in een ander land een remake krijgt terwijl iedereen op zijn achterste poten staan wanneer Hollywood een niet-Amerikaanse film dunnetjes overdoet...

jaime91

Avatar

Thiver "Grappig dat niemand er een probleem mee lijkt te hebben als een Amerikaanse filmklassieker in een ander land een remake krijgt terwijl iedereen op zijn achterste poten staan wanneer Hollywood een niet-Amerikaanse film dunnetjes overdoet..."

Laat ik voor mezelf spreken, ik heb hier minder problemen mee omdat ik ten eerste niet bekend ben met Unforgiven, maar nog veel belangrijker dit waarschijnlijk niet een 1 op 1 remake gaat worden. Ze nemen alleen het basisprincipe (een krijger met een verleden die nog 1 laatste taak op zich neemt) en maken er verder een japanse film van. De meeste remake's zijn helaas altijd veel te voorspelbaar omdat ze een film gewoon namaken, ik vind dit idee veel beter.

wla

Avatar

Er is een fout in de titel

B@chelor

Avatar

wla "Er is een fout in de titel"


Watanabe. Scherp.

Decepticon

Avatar

jaime91 "Laat ik voor mezelf spreken, ik heb hier minder problemen mee omdat ik ten eerste niet bekend ben met Unforgiven, maar nog veel belangrijker dit waarschijnlijk niet een 1 op 1 remake gaat worden. Ze nemen alleen het basisprincipe (een krijger met een verleden die nog 1 laatste taak op zich neemt) en maken er verder een japanse film van. De meeste remake's zijn helaas altijd veel te voorspelbaar omdat ze een film gewoon namaken, ik vind dit idee veel beter."
Ben ik met je eens, dit wordt geen western, maar een samurai film

jaime91

Avatar

Decepticon "Ben ik met je eens, dit wordt geen western, maar een samurai film"

Precies!

NieuwsFilm

meest populair