Plannen voor 'Ted 2' en 'Bourne 5' al gemaakt

Daarnaast wil Universal minstens twee animatiefilms per jaar uit gaan brengen.

Universal heeft de geruchten bevestigd plannen te hebben nog een vijfde film in de Bourne-franchise te produceren en een vervolg te ontwikkelen op Seth MacFarlane's box office hit Ted. Dit kondigde de CEO van NBCUniversal aan, Steve Burke. Hij kondigde daarnaast aan dat de studio zich het doel gesteld heeft voortaan minstens twee geanimeerde films per jaar uit te brengen in plaats één.

Ted bleek een grote box office hit voor de studio. De film kostte vijftig miljoen dollar om te maken maar leverde tot nu toe al vierhonderd miljoen op. Ook The Bourne Legacy doet het niet verkeerd. De film, die 125 miljoen dollar kostte, leverde tot nu toe zo'n 182 miljoen dollar op. Dat is niet helemaal wat verwacht werd van de film, maar voor Universal klaarblijkelijk toch voldoende.

Wat animatiefilms betreft doen Universal animatiefilms het ook niet verkeerd. Zo was er Despicable Me dat in 2010 maar liefst 543 miljoen opbracht en The Lorax, waarvan de teller bij de 337 miljoen dollar stopte. Op Despicable Me is nu niet alleen een vervolg gepland, maar ook een spinoff.

Verder hoorden we al eerder iets over een mogelijk vervolg op The Bourne Legacy. Toen vertelde producent Frank Marshall dat de films voortaan het personage van Renner zouden volgen en dat er nog genoeg te ontdekken was. "Everything else is wide open. That's the great thing about this now. The table is set to go any direction we want to. But we will, I'm sure, follow Jeremy and see what happens. Jeremy and Rachel [Weisz]."

En wat Ted 2 betreft vertelde Burke heel eenvoudig dat de studio "as soon as we can" aan de slag wil met het project. Wanneer dat allemaal zover komt is nog niet helemaal duidelijk, maar lang zullen de films waarschijnlijk niet op zich laten wachten.



NieuwsFilm

meest populair