Scenario 'Godzilla' wordt onder handen genomen door Drew Pearce

De schrijver van Iron Man 3 mag het werk van o.a. David Goyer herzien.

De schrijver van Iron Man 3, Drew Pearce, is door Legendary Pictures en Warner Bros. ingehuurd om het scenario van de aankomende nieuwe Godzilla-film van Gareth Edwards te herschrijven. Hij zal zich daarbij baseren op een scenario dat oorspronkelijk door David Callaham (The Expendables), David S. Goyer (The Dark Knight) en Max Borenstein (The Seventh Son) geschreven was.

De Godzilla-franchise doet het nog altijd erg goed. Het monster werd in 1954 voor het eerst naar het witte doek gebracht, door de Japanse regisseur Ishirō Honda. Sindsdien zijn er nog zevenentwintig films over het monster uitgebracht, allen geproduceerd door het bedrijf Toho Co. Het monster, dat in elke film een wereldstad aanvalt en grotendeels vernietigd, zal in deze versie van Legendary Pictures - volgens de studio – zo realistisch mogelijk benaderd worden.

Naast Pearce en Edwards zijn er nog een aantal andere mensen verbonden aan het project. Zo zullen Thomas Tull en Jon Jashni de film produceren, en daarbij samenwerken met Roy Lee, Dan Lin en Brian Rogers. Verder zijn er vijf uitvoerend producenten: Alex Garcia, Patricia Whitcher, Doug Davison, Yoshimitsu Banno en Kenji Okuhira.

De film moet als alles volgens plan gaat vanaf 16 mei 2014 in de bioscopen te zien zijn.



NieuwsFilm

meest populair