Dane DeHaan speelt Harry Osborn in 'The Amazing Spider-Man 2'

Acteur uit 'Chronicle' en 'Lawless' neemt de rol over van James Franco.

Via Twitter heeft regisseur Marc Webb bekend gemaakt dat acteur Dane DeHaan de rol gaat spelen van Harry Osborn in The Amazing Spider-Man 2, de sequel op de superheldenfilm The Amazing Spider-Man. In de eerdere Spider-Man reeks van Sam Raimi werd deze rol vervuld door James Franco.

DeHaan is voornamelijk bekend van zijn rollen in de films Chronicle (2011) en Lawless (2012). Zijn voorkomen past prima bij de eerdere beschrijving dat de jonge Harry Osborn een "dark and edgy" benadering krijgt. Harry Osborn is de zoon van Spider-Man's grootste vijand, Norman Osborn / Green Goblin. In de stripboeken neemt Harry de identiteit van de Green Goblin over na zijn vaders dood. Hieronder de Tweet van regisseur Webb:


In The Amazing Spider-Man 2, die vanaf 7 mei 2014 in de bioscoop draait, zijn de hoofdrollen weer voor Andrew Garfield (Peter Parker / Spider-Man) en Emma Stone (Gwen Stacy). Actrice Shailene Woodley gaat de rol spelen van Mary Jane Watson en Jamie Foxx is nog steeds gelinkt aan de rol van de villain Electro.

Hieronder een clip uit de succesvolle superkrachtenfilm Chronicle (2011):



NieuwsFilm

meest populair