'Skyfall' best bezochte film van 2012 in Nederlandse bioscopen

Arthouse productie Intouchables is goed voor de tweede plek.

De nieuwste James Bond-film blijft goed voor records en mijlpalen. Zo was Skyfall al de best verdienende James Bond-film ooit. Nu blijkt dat de film in de Nederlandse bioscopen de best bezochte bioscoopfilm van het jaar is. Het nieuwste avontuur van James Bond trok de afgelopen twee maanden meer dan 1,9 miljoen bezoekers en is nog altijd in de bioscopen te zien. Daarmee lijkt de film meteen één van de best bezochte bioscoopfilms ooit in Nederland te worden.

Het Franse Intouchables eindigt op de tweede plaats. De film was lange tijd de best bezochte titel van het jaar, maar wist in totaal 1,2 miljoen bezoekers naar de bioscopen te trekken. De film draait tien maanden na zijn première zelfs nog altijd in de bioscopen.

De best bezochte Nederlandse film is Alles is Familie geworden. De film passeerde vorige week de half miljoen bezoekers en bleek tijdens de kerstdagen één van de best bezochte titels. Op de tweede plaats van de Nederlandse films eindigt de familiefilm Mees Kees, die inmiddels meer dan 550.000 bezoekers trok.

In de tweede week van januari zal bekend gemaakt worden hoeveel kaartjes er dit jaar in totaal verkocht zijn en kan de definitieve balans opgemaakt worden.



NieuwsFilm

meest populair