Algemeen

'Skyfall' best bezochte film van 2012 in Nederlandse bioscopen

Arthouse productie Intouchables is goed voor de tweede plek.

door Jim Pedd op 28.12.2012 om 15:59 in Algemeen
De nieuwste James Bond-film blijft goed voor records en mijlpalen. Zo was Skyfall al de best verdienende James Bond-film ooit. Nu blijkt dat de film in de Nederlandse bioscopen de best bezochte bioscoopfilm van het jaar is. Het nieuwste avontuur van James Bond trok de afgelopen twee maanden meer dan 1,9 miljoen bezoekers en is nog altijd in de bioscopen te zien. Daarmee lijkt de film meteen één van de best bezochte bioscoopfilms ooit in Nederland te worden.

Het Franse Intouchables eindigt op de tweede plaats. De film was lange tijd de best bezochte titel van het jaar, maar wist in totaal 1,2 miljoen bezoekers naar de bioscopen te trekken. De film draait tien maanden na zijn première zelfs nog altijd in de bioscopen.

De best bezochte Nederlandse film is Alles is Familie geworden. De film passeerde vorige week de half miljoen bezoekers en bleek tijdens de kerstdagen één van de best bezochte titels. Op de tweede plaats van de Nederlandse films eindigt de familiefilm Mees Kees, die inmiddels meer dan 550.000 bezoekers trok.

In de tweede week van januari zal bekend gemaakt worden hoeveel kaartjes er dit jaar in totaal verkocht zijn en kan de definitieve balans opgemaakt worden.

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

johanmeesters

Avatar

Dit is natuurlijk fantastisch nieuws. Kan niet wachten om Skyfall terug te zien op BR.

Intouchables was ook leuk, had hem gehuurd. Maar was niet bijzonder genoeg om aan te schaffen...

Denk dat Skyfall het met de BR en DVD verkoop ook goed gaat doen.

Steve-O

Avatar

Ik kan ook niet wachten om Skyfall op blu-ray te zien! Vraag me af of ze de 1:90 beeldverhoudingen daarop toepassen, net zoals ze bij IMAX zalen hebben gedaan.

Bilbo

Avatar

Geen verrassing..

benjamin

Avatar

Op zich is het wel fijn dat je tussen de usual suspects (Bond, superhelden en animatie) een kleinere film ziet, maar die tweede plek is toch echt veel te veel eer voor wat Intouchables ten slotte toch maar is. Dan heb ik al veel sterkere films gezien hoor.

JamesBond

Avatar

Way to go 'Skyfall'!! T+) Super nieuws dit!

patrick_h

Avatar

benjamin "Op zich is het wel fijn dat je tussen de usual suspects (Bond, superhelden en animatie) een kleinere film ziet, maar die tweede plek is toch echt veel te veel eer voor wat Intouchables ten slotte toch maar is. Dan heb ik al veel sterkere films gezien hoor."
Ik heb ook veel sterkere films gezien dan Skyfall hoor. Jij niet?

benjamin

Avatar

patrick_h "Ik heb ook veel sterkere films gezien dan Skyfall hoor. Jij niet?"


Ik heb er sterkere gezien, maar ook veel zwakkere. Het verschil is dat je weet dat Bond en co veel volk gaan lokken door de marketing, terwijl je van zo'n onverwachte hit dan toch meer gaat verwachten.

patrick_h

Avatar

In feite is Skyfall net zozeer een onverwachte hit. James Bond-films halen altijd een miljoen bezoekers in Nederland. En deze nu ineens twee miljoen. Dan verwacht je toch net zo goed dat deze film veel beter is dan andere Bondfilms?

En "marketing" doet maar zoveel. Met "marketing" krijg je geen honderdduizenden bezoekers naar je film. Het zal toch echt betekenen dat een grote groep mensen de film goed vond.

benjamin

Avatar

patrick_h "In feite is Skyfall net zozeer een onverwachte hit. James Bond-films halen altijd een miljoen bezoekers in Nederland. En deze nu ineens twee miljoen. Dan verwacht je toch net zo goed dat deze film veel beter is dan andere Bondfilms? "


Is dat laatste niet wat zowat overal gezegd wordt? Trouwens, de hype was imo ook maar zelden zo hoog met alle aandacht rond vijftig jaar Bond en dat nummer van Adele.

patrick_h

Avatar

benjamin "Is dat laatste niet wat zowat overal gezegd wordt?"
Er wordt net zo hard overal geroepen dat Intouchables fantastisch is, maar dat telt voor jou toch ook niet mee?

benjamin

Avatar

patrick_h "Er wordt net zo hard overal geroepen dat Intouchables fantastisch is, maar dat telt voor jou toch ook niet mee?"


Daarom ook dat ik zeg dat ik er veel meer van had verwacht.

marcjeb

Avatar

Download de film wel :P

patrick_h

Avatar

benjamin "Daarom ook dat ik zeg dat ik er veel meer van had verwacht."
Ik zie dat ik je verkeerd begrepen had over Skyfall, zie dat je 'm een 10 gegeven, terwijl ik niet per se uit je antwoord begreep dat je'm geweldig vond.

NieuwsFilm