J.J. Abrams produceert 'Star Trek 3' en 'Mission: Impossible 5'

Lees daarnaast de volledige persverklaring van Disney over Star Wars: Episode VII.

Voor weinig mensen is 2013 zo goed begonnen als voor J.J. Abrams. Nu januari bijna voorbij is, hebben de gebeurtenissen van de afgelopen week laten zien dat Abrams praktisch de nieuwe Steven Spielberg is.

Disney bevestigde eerder deze week dat de regisseur Star Wars: Episode VII zal regisseren en nu laat ook Paramount Pictures van zich horen. Rob Moore, vicevoorzitter van Paramount, vertelde dat Abrams gewoon voor de studio blijft werken. Hun relatie is er dus niet slechter op geworden.

Abrams heeft volgens Moore zelfs getekend om de derde Star Trek-film te produceren, en zal ook bij de vijfde Mission: Impossible als producent optreden. De vraag is natuurlijk wanneer die films er moeten komen.

Wat Mission: Impossible betreft zal het een kwestie van wachten op Tom Cruise zijn. Als hij er weer zin en tijd voor heeft, kunnen de camera’s praktisch beginnen met draaien. Als het aankomt op Star Trek 3 is de zaak echter iets ingewikkelder.

Er zaten vier jaren tussen Star Trek en het vervolg Star Trek: Into Darkness. De kans is groot dat Paramount wil dat de derde film in de gereboote franchise er sneller komt. Daarom zal Abrams de film waarschijnlijk niet regisseren en neemt iemand anders plaats op de regiestoel.

Dan was er natuurlijk nog de persverklaring van Disney, waarin de studio de aanstelling van Abrams als regisseur van Star Wars: Episode VII bevestigde. Kathlen Kennedy, die op dit moment de leiding over LucasFilm heeft, liet weten dat ze Abrams de perfecte regisseur voor de franchise vindt.

Ook Star Wars-bedenker George Lucas gelooft dat zijn nalatenschap in goede handen is bij Abrams. Alle films die Abrams tot nu toe heeft gemaakt bevielen Lucas wel. En tot slot liet Abrams zelf natuurlijk weten het een eer te vinden om Star Wars: Episode VII te mogen regisseren. Hieronder de volledige persverklaring:



NieuwsFilm

meest populair