POLL: Welke animatiefilm moet de Oscar voor Beste Animatiefilm winnen?

Wordt het 'Brave', 'ParaNorman', 'Frankenweenie', 'Pirates!' of 'Wreck-it Ralph'? Breng je stem uit!

Volgende week zondag worden tijdens de 85e Academy Awards de meest begeerde filmprijzen uitgereikt: de Oscars! Enkele weken geleden lieten de bezoekers van FilmTotaal al doorschemeren dat zij Steven Spielbergs Lincoln de meeste kansen toedichten voor het winnen van de Oscar voor Beste Film. Een andere categorie waarin het spannend wordt, is die van de Beste Animatiefilm. De genomineerden zijn Walt Disney/Pixars Brave, Walt Disneys en Tim Burtons Frankenweenie, Laika's ParaNorman, Aardman Animations' The Pirates! Band of Misfits en Walt Disneys classic Wreck-It Ralph.

Het is moeilijk te voorspellen welke film de hoofdprijs pakt, aangezien de andere filmprijzen verdeeld werden over de titels. Zo won de grootste kanshebber Brave verleden week de BAFTA voor Beste Animatiefilm en eerder de Golden Globe, ging Wreck-It Ralph er vandoor met de Annie Award for Best Animated Feature en was Laika's stop-motion film ParaNorman de grote winnaar bij de kleinere / lokale filmprijzenfestivals.

De uitslag van deze POLL volgt volgende week zondag. Niet veel later kan de uitslag getoetst worden aan de daadwerkelijke winnaar, aangezien we op FilmTotaal uiteraard weer live verslag doen van de 85th Academy Awards.

Succes met de overwegingen en wederom bedankt voor je stem!
De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.
survey hosting



NieuwsFilm

meest populair