Hoofdrol voor Kodi Smit-Mcphee in 'Dawn of the Planet of the Apes'

De jonge acteur is daarmee de tegenspeler van Jason Clarke.

Recentelijk werd aangekondigd dat Jason Clarke de hoofdrol zou gaan spelen in Dawn of the Planet of the Apes. Nu blijkt ook dat de jonge Kodi Smit-McPhee gecast is in de film. De jonge acteur, die eerder te zien was in Let Me In, zal een van de hoofdrollen op zich nemen.

Van de film weten we dat deze zich vijftien jaar na de gebeurtenissen in Rise of the Planet of the Apes afspeelt, en gaat over een groep wetenschappers die in San Francisco probeert te overleven. Welke rol daarin weggelegd is voor Clarke en Smit-McPhee is niet bekend.

Smit-McPhee was eerder ook al te zien in een film van regisseur Matt Reeves, die het stokje overgenomen heeft van regisseur Rupert Wyatt. Die laatste besloot te stoppen met het project wegens creatieve verschillen met de studio.

Naast Smit-McPhee en Clarke zal ook Andy Serkis in de film spelen. Hij is wederom te ‘zien’ als Caesar. James Franco zal hoogstwaarschijnlijk niet terugkeren voor het vervolg, dat vanaf 22 mei 2014 in de bioscopen moet draaien.

Smit-McPhee sprak recentelijk de stem in van de hoofdpersoon in het Oscar-genomineerde ParaNorman. Hij heeft voor de toekomst ook een druk schema, want naast Dawn of the Planet of the Apes werkt hij mee aan A Birder’s Guide to Everything, The Congress, Romeo and Juliet, The Wilderness of James and The Young Ones. Bekijk hieronder een trailer van Rise of the Planet of the Apes.



NieuwsFilm

meest populair